EiendomsWatch

Fortsatt ingen byarkitekt i Oslo 18 måneder etter vedtak

Det er mer enn 18 måneder siden bystyret i Oslo ba byrådet «vurdere behovet for en byarkitekt». Nå sier byrådet at de vil jobbe videre med saken i vinter og utover våren.

TREG SAKSGANG: Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen ba Plan- og bygningsetaten vurdere byarkitekt i mai 2021. Vedtaket om at dette skulle vurderes ble fattet av Oslo bystyre i februar året før. | Foto: Geir Olsen / NTB

Mye debatt rundt en rekke av hovedstadens profilerte eiendomsprosjekter førte til at bystyret fattet et vedtak om at «byrådet bes vurdere behovet for en byarkitekt».

— Oslos vedtatte arkitekturpolitikk har blitt kritisert av fagfolk for å i liten grad inneholde føringer om arkitektur, og i hovedsak omhandle generelle byutviklingsprinsipper, sier Venstres bystyrerepresentant Haakon Riekles til Vårt Oslo.

Halvannet år etter er ikke vedtaket engang sendt på høring fra Plan- og bygningsetaten (PBE).

— Rett etter bystyrets behandling av arkitekturpolitikken i februar 2020 ble det en spesiell tid med korona og hvor blant annet byggesaksbehandling ble prioritert. Dette gjorde at vi kom senere i gang enn opprinnelig forutsatt, og arbeidet har dermed trukket noe ut i tid, sier byutviklingsråd Hanna E. Marcussen til avisa.

København og Bergen har byarkitekt i dag. Med saksbehandlingstidene i PBE, vil byarkitektstillingen tidligst kunne legges frem for videre politisk behandling vinter/vår 2022.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch