Statsbygg bikket tre millioner kvadratmeter i 2021

I fjor fikk Statsbygg et driftsresultat på 2,16 milliarder kroner, mens 18 bygg ble ferdigstilt i Norge og utlandet, viser den siste årsrapporten som nå er lagt ut.
PÅ PLUSSIDEN: Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg kan ha smilet i behold nå som resultatene for 2021 er klare. | Foto: Statsbygg/Geir Anders Rybakken Ørslien
PÅ PLUSSIDEN: Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg kan ha smilet i behold nå som resultatene for 2021 er klare. | Foto: Statsbygg/Geir Anders Rybakken Ørslien

I 2021 kjøpte Statsbygg eiendom for 282,7 millioner kroner og solgte eiendom for 1,1 milliard kroner, oppgir den statlige eiendomsforvalteren i forbindelse med årsrapporten for fjoråret.

Nå selges siste del av Veterinærhøgskolen

Rapporten som er lagt fram for Statsbyggs eier Kommunal- og distriktsdepartementet viser blant annet at det totale eiendomsarealet som Statsbygg forvalter, for første gang passerte tre millioner kvadratmeter. 18 byggeprosjekter ble ferdigstilt.

«Statsbygg har i 2021 hatt en rekke viktige oppdrag i tidligfase i form av planutredninger, planer for campusutvikling, konseptvalgutredninger og eiendomsutviklingsplaner», står det i en pressemelding.

Her anbefaler Statsbygg plassering av nytt Oslo-fengsel

Videre opplyser Statsbygg at det var 43 rådgivningsoppdrag for statlig innleie av lokaler i markedet under arbeid i 2021.

«Samlet har de nye leiekontraktene gitt areal- og kostnadsbesparelse på rundt 50 prosent, beregnet til 786 millioner kroner over kontraktenes levetid på ti år», heter det i pressemeldingen.

– 2021 ble nok et krevende og uvanlig år som følge av direkte og indirekte konsekvenser av pandemien. Våre ansatte har stått på under krevende forhold og sikret at Statsbygg også i 2021 har god måloppnåelse på de fleste områder, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg via meldingen.

Statsbygg forvalter i dag over 2300 bygninger på eiendommer over hele Norge og i totalt 52 land. Totalt 850 medarbeidere jobber i Statsbygg, fordelt på hovedkontoret i Oslo og lokalkontorene i Porsgrunn, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også