EiendomsWatch

SpareBank 1 Markets kjøper 25 prosent av næringsmegleren SPGCorp

SpareBank 1 Markets og næringsmegleren SPGCorp inngår et samarbeid, som også innebærer at meglerhuset går inn på eiersiden. – Gjennom avtalen får vi tilgang til flere «verktøy i kassa», sier Terje Trym Rustad i SPGCorp

SAMARBEIDER: Terje Trym Rustad I SPG Corp og Henrik Kulseng-Hanssen i SpareBank 1 Markets.. | Foto: SPG og Sparebank 1 Markets

SpareBank 1 Markets får økt eiendomsekspertise og bedret tilgang til aktørene i næringseiendomsmarkedet når selskapet nå inngår en samarbeidsavtale med SPGCorp og kjøper 25 prosent av selskapet.

For SPGCorp sine kunder gir samarbeidet tilgang til et bredere spekter av tjenester og evne til å levere på flere og større transaksjoner, heter det i en pressemelding fra de to selskapene.

Som en del av avtalen kjøper SpareBank 1 Markets 25 prosent av aksjene i SPG Corporate Finance, mens resten eies videre av selskapets partnere. Prisen er konfidensiell mellom partene.

– Gjennom avtalen får vi tilgang til flere «verktøy i kassa» uten å forlate den forretningsideen som har gitt suksess siden vi startet i 2010. Fremtidens rådgivere i eiendomsmarkedet må ha inngående kunnskap om alle verdidrivere, risiki og kapitalkilder som til enhver tid gjelder i markedet for å kunne hjelpe eiendomsbesittere med å nå sine mål. Som næringsmegler er det lett å bli oppfattet som den som alltid foreslår salg av 100 prosent, mens det kanskje er en mindre post, refinansiering eller en samarbeidsløsning med kompletterende aktører som er det ideelle for kunden. Dette får vi tilgang til nå, sier Terje Trym Rustad i SPGCorp i meldingen.

– For et stort system som SpareBank 1 Markets håper vi samarbeidet vil øke tilgangen til investment banking oppdrag innen eiendomssektoren og spisse måten vi løser transaksjoner på ytterligere, sier Henrik Kulseng-Hanssen i SpareBank 1 Markets.

Samarbeidet medfører ingen endrede konsesjoner, navneendring eller samlokalisering.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch