EiendomsWatch

Aspelin Ramm inn i nytt storprosjekt på Blindern

Aspelin Ramm går inn i partnerskap med Blindern Studenterhjem for å utvikle en sentralt plassert tomt på Blindern i Oslo.

SENTRALT PLASSERT: Tomten, som i dag benyttes som parkeringsplass, ligger som nabo til Oslo Studenterhjem, Oslo Universitet og Meteorologisk Institutt. Veien heter Problemveien. Illustrasjonen viser en foreløpig vurdering av mulighetene. | Foto: Grape Architects

En tomt på 7.000 kvadratmeter like ved Oslo Universitet skal etter planen forvandles fra parkeringsplass til nybygg, melder Aspelin Ramm i en pressemelding. Hva prosjektet nøyaktig skal inneholde er det ifølge meldingen for tidlig å si noe konkret om, men arealene vil mest sannsynlig utvikles til funksjoner som forskning og undervisning sammen med næringsliv og innovasjon.

Aspelin Ramm har inngått partnerskap med Blindern Studenterhjem for å utvikle eiendommene. Partene eier 50 prosent hver av et utviklingsselskap satt opp for prosjektet.

Blindern Studenterhjem er en stiftelse med formål om å drive eiendommer på Blindern til fordel for akademisk ungdom. Tomten stiftelsen nå ønsker å utvikle, ligger like bak Blindern Studenthjem. I dag brukes tomten kun til parkeringsplass.

«Husfaren er spent»

Styreleder og «husfar» for Blindern Studenterhjem, Christian Lindvall Dahlgren, sier prosjektet er en veldig spennende mulighet for stiftelsen.

I pressemeldingen understrekes det at prosjektet skal ta hensyn både til «menneskene, historien og omgivelsene».

– Vi har god erfaring med samarbeidsprosjekter og dialog med offentlig myndigheter. Her vil vi også ha tett og god dialog med universitetet som vår nærmeste nabo. Vi ser frem til å komme i gang med prosessen, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm i meldingen.

Ifølge meldingen har Newsec bistått partene som tilrettelegger av avtalen, Wiersholm har vært Blindern Studenterhjems juridiske rådgiver, og Thommessen har bistått Aspelin Ramm.

Aktiv i området

Dette er den andre store avtalen Aspelin Ramm inngår på kort tid i området rundt Blindern og Forskningsparken. I midten av mai meldte Aspelin Ramm at selskapet går sammen med Norges Geotekniske Institutt (NGI) for byggingen av Campus Ullevål, et nytt bygg lokalisert på eiendommen til NGI like ved Ullevål stadion.

Aspelin Ramm kjøper seg inn i storprosjekt like ved Ullevål stadion

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch