Retter kritikk mot Arctic Alternative Investments

Finanstilsynet mener det har eksistert rolleblanding i Arctic Alternative Investments knyttet til investeringsbeslutninger, blant annet i forbindelse med eiendomsinvesteringer.
KRITISERER: Arctic Alternative Investments får kritikk av Finanstilsynet. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
KRITISERER: Arctic Alternative Investments får kritikk av Finanstilsynet. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Finanstilsynet gjennomførte i november et stedlig tilsyn i Arctic Alternative Investments, som har konsesjon for å forvalte alternative investeringsfond.

Ifølge DN, som omtaler rapporten, forvaltet selskapet per september i fjor 321 millioner euro, fordelt på seks alternative investeringsfond.

Selskapet er del av Arctic-gruppen.

I rapporten påpeker Finanstilsynet enkelte forhold ved virksomheten «som utgjør en risiko knyttet til blant annet operasjonell kontinuitet og foretakets uavhengige stilling. Det er videre identifisert svakheter i rutiner og retningslinjer vedrørende interessekonflikter og mangler ved foretakets bruk av ansvarsfraskrivelser», heter det fra tilsynet.

Tilsynet mener blant annet at det har eksistert rolleblanding i forbindelse med investeringsbeslutninger, blant annet knyttet til eiendomsinvesteringer. Personer involvert i beslutningene hadde samtidig bånd til morselskapet eller eiendomsforvalter og søsterselskap Arctic Real Estate Management AS, enten ved styreverv eller ansettelsesforhold, skriver tilsynet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også