EiendomsWatch

SPG-sjef Knut Holte: – De nest beste eiendommene har vært priset for høyt

Daglig leder Knut Holte i Scandinavian Property Group venter korreksjon i deler av eiendomsmarkedet.

VENTER TØFFERE TIDER: SPG-sjef Knut Holte tror det blir vanskeligere tider for aktører som har oppnådd verdiøkning primært gjennom lave renter og yieldkompresjon. | Foto: Scandinavian Property Group

– Gapet i prising mellom de beste og nest beste eiendommene er blitt altfor lite. De nest beste eiendommene har vært priset for høyt, og her vil det komme korreksjoner, sier daglig leder og partner Knut Holte i Scandinavian Property Group (SPG) til Finansavisen.

Holte mener eiendom sentralt plasserte eiendommer kan holde seg godt i verdi, men at eiendommer med «sekundær beliggenhet» kan falle i verdi.

Holte venter at økte renter nå vil løfte yieldene og at det dermed blir mer krevende for de rene finansielle spillerne i markedet, aktører som driver med såkalt «asset play».

SPG er selv aktiv i markedet og meldte torsdag kveld at de har kjøpt en eiendom på Kampen i Oslo. Selgeren av eiendommen har forsøkt å utvikle boliger på eiendommen, men SPG vil gå for kontor, trening og utadrettet virksomhet.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch