EiendomsWatch

Moelven varsler permittering av 80 ansatte: – Meget krevende tider for vår del av byggebransjen

Moelven Byggmodul varsler om permitteringer som følge av markedssituasjonen. – Det er meget krevende tider for vår del av byggebransjen med en stor nedgang i nye prosjekter, sier administrerende direktør Frode Henning Killi.

KREVENDE TIDER: Administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul AS. | Foto: Moelven Byggmodul

Ledelsen i Moelven Byggmodul har i dag informert medarbeiderne om permitteringer på avdelingen på Hjellum, samt at selskapet setter i gang en større omstillingsprosess for å forbedre lønnsomheten i selskapet.

Permitteringslengden er ikke avklart, men ifølge en pressemelding fra selskapet tar det fort fire til seks måneder før det er realistisk å ha ordrestokk og innsatsvarer til å starte produksjonen igjen.

– Meget krevende tider

Samtidig jobber selskapet med en kartlegging for at opp mot 20 av medarbeidere fra Hjellum kan bli overflyttet til fabrikken på Moelv i permitteringstiden.

– Dette er selvsagt en trist melding å komme med, men dessverre har vi en markedssituasjon som gjør at vi på kort sikt ikke har noe annet valg enn å permittere ved Hjellum inntil videre. Det er meget krevende tider for vår del av byggebransjen med en stor nedgang i nye prosjekter, i tillegg til at flere prosjekter er satt på vent, sier administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul i meldingen.

Omstillingsprosess

Samtidig som selskapet må ty til permitteringer, iverksettes også en større omstillingsprosess for hele Moelven Byggmodul. Selskapene Moelven Byggmodul i Moelv og Hjellum ble fusjonert til ett selskap fra 2021 av for å styrke konkurransekraften, men til nå har man ikke sett tilstrekkelig effekt av dette.

Derfor vil det blir det satt i gang en omstillingsprosess for å hente ut flere synergier fra sammenslåingen.

– Vi utelukker ikke at dette vil medføre at enkelte kan bli overtallige, samtidig som vi også har behov for å styrke nye funksjonsområder. Omfanget av dette skal det jobbes med utover høsten, og mer vil bli klart etter hvert. Vi er klar over at dette blir en krevende høst, men skal vi fortsatt ha en solid arbeidsplass å gå til, så krever det at vi gjør disse grepene nå, sier Killi i meldingen.

Selskapet har et godt samarbeid med både fagforeningene og NAV for å ivareta medarbeiderne som permitteres.

- Målet er å komme tilbake til normal drift så raskt som mulig, sier Killi.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch