EiendomsWatch

Siva går inn som eiendomsinvestor i Morrow-prosjekt

– Med Siva på laget har vi fått en fremoverlent eiendomsutvikler med lang erfaring i industriutbygging, sier Håkon Tanem, fungerende administrerende direktør i Morrow., som allerede i september går i gang med bygging av batterifabrikk i Arendal.

HAR FUNNET HVERANDRE: Morrows Håkon Tanem og Siva-sjef Andreas Krüger Enge.. | Foto: Morrow og Siva. Collage: EiendomsWatch

Morrow Batteries og Siva (Selskapet for industrivekst) etablerer et felles eiendomsselskap for å sette opp bygget til Batterifabrikk 1 på Eyde Energipark i Arendal, fremgår det av en pressemelding.

Dette blir det første av fire byggetrinn. Tomten er ferdig opparbeidet og rammetillatelse er innvilget. Med Siva som eiendomsinvestor, satses det nå på byggestart så tidlig som september 2022.

Siva går inn med 67 prosent av eiendomsinvestering på 480 millioner kroner.

– Med Siva på laget har vi fått en fremoverlent eiendomsutvikler med lang erfaring i industriutbygging. Sammen kan vi realisere våre utviklingsplaner og ta en tydelig posisjon i det europeiske batterimarkedet, sier Håkon Tanem, fungerende, administrerende direktør i Morrow.

Batterifabrikk 1 i Eyde Energipark blir på totalt 19 000 kvadratmeter grunnflate, og med 8000 kvadratmeter mesaninetasje.

KLAR I 2023: Fabrikken er den første av fire byggetrinn og vil kunne produsere mer enn 1 GWh battericeller årlig. Hele prosjektet er ventet å stå ferdig i 2028. | Foto: Morrow Batteries
KLAR I 2023: Fabrikken er den første av fire byggetrinn og vil kunne produsere mer enn 1 GWh battericeller årlig. Hele prosjektet er ventet å stå ferdig i 2028. | Foto: Morrow Batteries


Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch