Odin Prosjektering kjøper Romfarer arkitekter

– Oppkjøpet er en del av vår vekstsatsning, sier daglig leder Ragnhild Forslund i Odin Prosjektering.
FINNER HVERANDRE: Daglig leder i Odin Prosjektering, Ragnhild Forslund, og daglig leder i Romfarer arkitekter, Einar Hjorth Høivik. | Foto: Odin Prosjektering
FINNER HVERANDRE: Daglig leder i Odin Prosjektering, Ragnhild Forslund, og daglig leder i Romfarer arkitekter, Einar Hjorth Høivik. | Foto: Odin Prosjektering

Odin Prosjektering og Romfarer arkitekter inngikk 18. november en oppkjøpsavtale, hvor Odin går inn og kjøper 100 prosent av aksjene i arkitektkontoret.

- Oppkjøpet er en del av vår vekstsatsning, og vi er svært glade for å kunne ønske Romfarer velkommen til oss. Deres erfaring og kompetanse vil styrke oss ytterligere og samtidig tilføre vår arkitektavdeling nødvendig kapasitet, sier daglig leder i Odin Prosjektering AS, Ragnhild Forslund, i en pressemelding.

Romfarer arkitekter ble etablert i 1986 og har siden den gang opparbeidet seg det som i meldingen karakteriseres som en sterk og bred portefølje.

Det Oslo-baserte arkitektkontoret består i dag av ni ansatte, og sammen med eksisterende arkitektavdeling i Odin Prosjektering vil man fremover være rigget for å konkurrere om de store prosjektene. Oppkjøpet er også en del av satsningen på bærekraft i utvikling av nye prosjekter, og i transformering og forvaltning av eksisterende bygningsmasse.

– Vi vet at morgendagens løsninger krever godt samarbeid på tvers av fagdisipliner. Som del av Odins tverrfaglige miljø vil vi kunne tilby et større spekter av tjenester gjennom alle prosjektfaser. Samtidig skal vi fortsette å være nære og tilgjengelige for våre samarbeidspartnere og kunder. Vi gleder oss til å komme i gang med å utforme vår felles identitet, og vi er glade for tilliten Odin viser oss, sier Einar Hjorth Høivik, daglig leder i Romfarer arkitekter, i meldingen.

Odin Prosjektering dobler sin arkitektstab når Romfarer flytter inn i Odin Prosjekterings lokaler på Ensjø i januar 2023. Ved samlokalisering vil selskapet ha 25 ansatte, med hovedkontor på Ensjø i Oslo og en avdeling i Brumunddal.

På sikt er planen at selskapene vil fusjonere, og at Odin Prosjektering og Romfarer arkitekter får en ny, felles identitet. Samtidig bygger man videre på gode verdier og kvaliteter fra begge selskaper.

– Vi går et spennende 2023 i møte. Sammen med Romfarer står vi godt rustet for tiden som kommer, og vi ser frem til å bli bedre kjent med våre nye kolleger, sier Forslund.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også