Sommerro stakk av med årets gjeveste pris under Citykonferansen

Aspelin Ramm- og Strawberry Brothers-prosjektet Sommerro vant Cityprisen 2023. – Et kompromissløst og generøst prosjekt, som løfter den historiske bygningen fram og inkluderer den på en god måte i nabolaget, kommenterer juryen.
VINNERE: Representanter fra aktørene bak Sommerro-prosjektet på scenen tok imot Cityprisen torsdag kveld på Citykonferansen, som i år ble arrangert på Stordalen-hotellet The Hub. | Foto: Norsk Eiendom
VINNERE: Representanter fra aktørene bak Sommerro-prosjektet på scenen tok imot Cityprisen torsdag kveld på Citykonferansen, som i år ble arrangert på Stordalen-hotellet The Hub. | Foto: Norsk Eiendom

Utdelingen av Cityprisen og talentprisen Cityglød ble foretatt under Citykonferansen på The Hub, torsdag kveld. Konferansen arrangeres av Norsk Eiendom og Estate Media, og konkurransen mellom finalistene til Cityprisen var ekstra skarp i år, melder arrangøren i en pressemelding. 

«I år var det ekstra hard konkurranse om den gjeve Cityprisen, med tre fantastiske prosjekter som alle kunne vunnet en pris hvis de ikke hadde konkurrert mot hverandre. Alle tre finalister har etter at de åpnet og kom i drift satt sitt sterke preg på byen og sine nære omgivelser; VIA, Sommerro og Tullinkvartalet», heter det i pressemeldingen.

Storstue i hovedstaden

Til slutt var det Sommerro-prosjektet til Aspelin Ramm og Strawberry Brothers som gikk av med seieren. 

– Komplekset Sommerro – med hotell, boliger, restauranter og bad – åpnet i september 2022, og har allerede rukket å bli en av hovedstadens storstuer. Juryen har særlig lagt vekt på at Sommerro er et kompromissløst og generøst prosjekt, som løfter den historiske bygningen fram og inkluderer den på en god måte i nabolaget, står det i begrunnelsen.

«Krever genuint engasjement»

Sommerro, som ligger ved Solli plass i Oslo, fikk også honnør for å sette en ny standard for hvordan et hotellbygg kan være, gjennom sitt konsept og planløsning som gjør det eksklusive tilgjengelig for alle, heter det i pressemeldingen.

– Samspill med omgivelsene, kvalitet i uteområdene og påkostet historisk rehabilitering av et stykke norsk kulturarv krever genuint engasjement fra utvikler, understreker juryen. 

Juryen i år besto av: Netten Østberg (Asplan Viak, juryleder), Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Anders Berggren (Malling), Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm) og Kristian Ahlmark (Schmidt Hammer Lassen)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

SLITER MED PRISHOPP: – Før betalte vi 35 kroner for en kilo paprika. Nå betaler vi 75 kroner, sier restauranteier og driver av Le Benjamin i Oslo, Ove Jakobsen. | Foto: Le Benjamin

Restauranteier: – Nå trenger vi hjelp

For abonnenter