EiendomsWatch

Selvaag Bolig-sjefen: – Beste salg på flere år

– Vi hadde et godt første halvår og har tro på god utvikling for selskapet fremover, sier administrerende direktør Sverre Molviki i Selvaag Bolig.

SELVAAG BOLIG-SJEFEN: – Salget i første halvår var det beste på flere år. | Foto: Selvaag Bolig

Selvaag Bolig fikk et resultat etter skatt på 56,4 millioner kroner i andre kvartal 2021, mot 48,3 millioner kroner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet beløp seg til 76,3 millioner kroner, opp fra 59,6 millioner kroner i andre kvartal 2020.

Driftsinntektene falt med 9,5 prosent til 394,2 millioner kroner.   

– Det var et solid resultat for andre kvartal når man tar hensyn til få leveranser, sier administrerende direktør Sverre Molvik i en pressemelding.

– På grunn av gode resultater og fremtidsutsikter betaler vi et utbytte på 2 kroner for første halvår 2021. Vi hadde et godt første halvår og har tro på god utvikling for selskapet fremover. Salget i første halvår var det beste på flere år, salgsgraden for boliger under bygging er høy, og det er et stort behov for nye boliger i kjerneområdene våre fremover. Vi har i tillegg inngått avtale på en ny tomt i Stockholm der vi kan være i salg med et stort Plussbolig-prosjekt allerede i 2022, sier Molvik.

Han venter at salget i Stockholm vil starte i 2022.

Selvaag Bolig satt igjen med et overskudd på 1.177,3 millioner kroner etter skatt etter første halvår, mot 1.523,6 millioner kroner året før.

Ved utgangen av andre kvartal hadde Selvaag Bolig 1.371 boliger netto under bygging med en samlet salgsverdi på 6.749 millioner kroner. 82 prosent av disse var solgt ved utgangen av kvartalet. Tilsvarende tall året før var 1.357 boliger til en salgsverdi på 6.327 millioner kroner. Da var 78 prosent av boligene solgt.

Les hele rapporten og presentasjonen her

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger