Obos har hamstret eiendommer - kan bygge 2.000 boliger

– Vi ville jo ikke at konkurrentene våre skulle skjønne at vi satser her, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos etter å ha sikret seg flere tomter i det som kan bli et kjempeprosjekt for selskapet.
FRA INDUSTRI TIL BOLIG: Det gamle industriområdet på Rosenholm skal bli en ny OBOS-bydel med nærmere 2000 bolige | Foto: Nyebilder.no
FRA INDUSTRI TIL BOLIG: Det gamle industriområdet på Rosenholm skal bli en ny OBOS-bydel med nærmere 2000 bolige | Foto: Nyebilder.no

Obos har i det stille sikret seg en solid tomtebank like ved Rosenholm stasjon sør i Oslo.

– Et høydepunkt i andre kvartal 2021 er inngått avtale om kjøp av Rosenholmveien 20–22 i Oslo, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i forbindelse med selskapets fremleggelse av halvårsresultater.

De største leietakerne i de to byggene i bydel Søndre Nordstrand er i dag Tools og Rush trampolinepark.

Eiendommen ble overtatt i juli og har kapasitet for 540 boliger.

Obos har sammen med samarbeidspartneren BMT Invest de siste årene investert ca 800 millioner kroner, for å sikre seg boligtomter for 1.800-2.000 boliger rett ved Rosenholm stasjon.

Ifølge Siraj forventes bygging tidligst å kunne skje fra 2026.

Siste brikker på plass etter «dryge forhandlinger»

Han sier til Aftenposten at Obos fikk kloen i den siste eiendommen de ønsket seg, etter «dryge forhandlinger». Først nå går Obos ut offentlig med planene.

– Det er slik vi jobber. Vi ville jo ikke at konkurrentene våre skulle skjønne at vi satser her, sier Siraj.

– Vi har hatt stor suksess før med å ta tak i slike «ikke-steder» andre ikke ser som så attraktive. Her kan vi virkelig bidra til å løse noen av Oslos boligutfordringer og skape et flott miljø, sier han.

Kjøper av de fem tomtene på Rosenholm er selskapet Rosenholmveien 4 AS, som eies 80 prosent av OBOS Nye Hjem og 20 prosent av BMT Invest AS.

Tomter i Bergen og Sverige

I Bergen har Obos også sikret seg tomt for 400 boliger på Kronstad. I Sverige er det investert i tomter for over 300 boliger, primært småhus i Vellinge kommune i Skåne, samt ytterligere 300 boliger i det såkalte Elverkshuset i Nacka utenfor Stockholm.

Tomtebanken til Obos utgjør nå 38.900 boliger (netto).

» Obos setter opp farten

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Relaterte artikler:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også