EiendomsWatch

Obos har hamstret eiendommer - kan bygge 2.000 boliger

– Vi ville jo ikke at konkurrentene våre skulle skjønne at vi satser her, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos etter å ha sikret seg flere tomter i det som kan bli et kjempeprosjekt for selskapet.

FRA INDUSTRI TIL BOLIG: Det gamle industriområdet på Rosenholm skal bli en ny OBOS-bydel med nærmere 2000 bolige | Foto: Nyebilder.no

Obos har i det stille sikret seg en solid tomtebank like ved Rosenholm stasjon sør i Oslo.

– Et høydepunkt i andre kvartal 2021 er inngått avtale om kjøp av Rosenholmveien 20–22 i Oslo, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i forbindelse med selskapets fremleggelse av halvårsresultater.

De største leietakerne i de to byggene i bydel Søndre Nordstrand er i dag Tools og Rush trampolinepark.

Eiendommen ble overtatt i juli og har kapasitet for 540 boliger.

Obos har sammen med samarbeidspartneren BMT Invest de siste årene investert ca 800 millioner kroner, for å sikre seg boligtomter for 1.800-2.000 boliger rett ved Rosenholm stasjon.

Ifølge Siraj forventes bygging tidligst å kunne skje fra 2026.

Siste brikker på plass etter «dryge forhandlinger»

Han sier til Aftenposten at Obos fikk kloen i den siste eiendommen de ønsket seg, etter «dryge forhandlinger». Først nå går Obos ut offentlig med planene.

– Det er slik vi jobber. Vi ville jo ikke at konkurrentene våre skulle skjønne at vi satser her, sier Siraj.

– Vi har hatt stor suksess før med å ta tak i slike «ikke-steder» andre ikke ser som så attraktive. Her kan vi virkelig bidra til å løse noen av Oslos boligutfordringer og skape et flott miljø, sier han.

Kjøper av de fem tomtene på Rosenholm er selskapet Rosenholmveien 4 AS, som eies 80 prosent av OBOS Nye Hjem og 20 prosent av BMT Invest AS.

Tomter i Bergen og Sverige

I Bergen har Obos også sikret seg tomt for 400 boliger på Kronstad. I Sverige er det investert i tomter for over 300 boliger, primært småhus i Vellinge kommune i Skåne, samt ytterligere 300 boliger i det såkalte Elverkshuset i Nacka utenfor Stockholm.

Tomtebanken til Obos utgjør nå 38.900 boliger (netto).

» Obos setter opp farten

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger