EiendomsWatch

Crowdlender passerer milliarden – mesteparten går til eiendom

Crowdlenderen Kameo, som har ABG Sundal Collier og den svenske eiendomsinvestoren Ilija Batljan på eiersiden, opplyser at de nå har slått egen norgesrekord i folkefinansierte lån. Brorparten av lånevolumene går til eiendom.

SER STOR ETTERSPØRSEL: Kameo melder at allerede nå er pipeline for 2022 dobbelt så stor som ved inngangen til 2021 | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Ved inngangen til fjerde kvartal nådde Kameo 2021-målet sitt om et lånevolum på over en milliard kroner for året. Dette betyr at apetitten på folkefinansierte lån har økt radikalt i tredje kvartal. Vi skrev nemlig juli da Kameo meldte at de hadde passert milepælen på en halv milliard. Dermed har crowdlenderen i løpet av en periode på rundt to-tre måneder formidlet lån for 500 millioner kroner.

– Markedet for crowdfunding har vokst voldsomt de siste årene. I Norge viser tall fra Universitetet i Agder at crowdfunding av eiendomslån utgjør den største delen av markedet, og har hatt jevn vekst siden konseptet ble tilgjengelig her til lands i 2017, sier daglig leder i Kameo Norge, og juridisk direktør Linn Hoel Ringvoll.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch