Veidekke: – Vi forventer god fart i bygg- og anleggssektoren fremover

For private yrkesbygg har bransjens estimerte ordreinngang vært større enn forventet i de fleste av segmentene, rapporterer Veidekke.
COMEBACK ETTER PANDEMIEN: Forventningen om et stabilt høyt aktivitetsnivå har så langt vist seg å holde vann, sier Veidekke-direktør Kristoffer Eide Hoen | Foto: Veidekke
COMEBACK ETTER PANDEMIEN: Forventningen om et stabilt høyt aktivitetsnivå har så langt vist seg å holde vann, sier Veidekke-direktør Kristoffer Eide Hoen | Foto: Veidekke

Veidekke venter flat utvikling i det skandinaviske entreprenørmarkedet til og med 2023, og hovedtrekkene i markedet ser ut til å utvikle seg relativt likt i de tre landene, viser selskapets ferske markedsrapport.

– Vi er på vei tilbake til hverdagen fra før covid-19-pandemien. Forventningen fra i vår om et stabilt høyt aktivitetsnivå har så langt vist seg å holde vann, og vi forventer god fart i bygg- og anleggssektoren fremover, sier Kristoffer Eide Hoen, direktør for forretningsutvikling og analyse i Veidekke ASA, i en melding.

Det store temaet i både skandinavisk og global bygg- og anleggsbransje i 2021 har vært den kraftige prisoppgangen som følge av begrenset tilfang av byggematerialer og andre innsatsfaktorer. Fortsatt ligger prisene på for eksempel armering og tømmer langt over normalen.

Samtidig fører høyere avgifter og kvotepriser på CO2-utslipp til at energiintensive produkter som metaller og sement blir dyrere. I tillegg kommer konkrete forhold som trenger avklaring, som situasjonen med sementprodusenten Cementa. De fleste leveranseutfordringene ser imidlertid ut til å være forbigående og forventes å avta, såfremt gjenåpningen etter pandemien opprettholdes.

Til tross for økte priser har etterspørselen i entreprenørmarkedet hittil vært god, og Veidekke forventer flat markedsutvikling i de neste to årene.

For private yrkesbygg har bransjens estimerte ordreinngang vært større enn forventet i de fleste av segmentene. Boligsegmentet har også hatt god etterspørsel, og tendensene til overoppheting er nå mindre synlige i alle tre land, opplyser Veidekke.

Her finner du hele presentasjonen som legges frem onsdag klokken 08:30

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også