EiendomsWatch

Oppskrivninger og økte leieinntekter løfter resultatet til Heimstaden Bostad

Heimstaden Bostad leverte et resultat på 4,7 milliarder kroner i tredje kvartal. Oppskrivinger utgjør en betydelig del av resultatet.

TAKKER EIERNE: Patrikk Hall er administrerende direktør for Heimstaden Bostad. Hall skriver i kvartalsrapporten at han er takknemlig for det sterke engasjementet og forpliktelsen fra selskapets eiere. | Foto: Heimstaden Bostad

Økte leieinntekter etter kjøp i Danmark og Tyskland, kombinert med høyere leiepriser for resten av porteføljen, løfter inntektene til Heimstaden Bostad i tredje kvartal. Det går frem av selskapets resultater for tredje kvartal som ble lagt frem fredag morgen.

Verdijusteringer

Heimstaden Bostad tok i tredje kvartal inn 2,2 milliarder svenske kroner i leieinntekter, opp fra 1,6 milliarder i tilsvarende periode i fjor. Selskapets utleiegrad var på 98,1 prosent i tredje kvartal. Det er 0,5 prosentpoeng over nivået fra andre kvartal.

Verdijusteringer av eiendomsporteføljen sender resultatet ytterligere oppover. Verdien av eiendomsmassen ble skrevet opp med 5,3 milliarder kroner i løpet av kvartalet. Selskapet skriver opp verdien av eiendommene i alle markedene unntatt Storbritannia. Sistnevnte betyr at selskapets inntog i det britiske markedet har startet med en nedskriving av verdiene.

Resultat etter skatt endte på 4,8 milliarder svenske kroner (4,7 norske) i tredje kvartal, opp fra 2,4 milliarder i tilsvarende periode i fjor.

– Tredje kvartal ble preget av økt utleiegrad, en positiv finansiell utvikling, signifikante kjøp – inkludert kunngjøringen av den største transaksjonen i Heimstaden Bostads historie, sier administrerende direktør Patrikk Hall i en kommentar til tallene.

Klar for storkjøpet

Heimstadens Bostad kjøp av store deler av eiendomsporteføljen til Akelius skal etter planen gjennomføres i fjerde kvartal. I den forbindelse vil selskapets eiere tilføre over 24,8 milliarder svenske kroner i egenkapital.

Selskapet meldte nylig at det også har hentet inn 2,75 milliarder euro gjennom obligasjonslån.

Heimstaden Bostad har avtalt å kjøpe 28.776 danske, svenske og tyske boligeiendommer for 92,5 milliarder svenske kroner (9,1 milliarder euro). Dette tilsvarer rundt 92 milliarder norske kroner.

Det Ivar Tollefsen-kontrollerte selskapet Heimstaden eier 46,5 prosent av aksjeverdiene i Heimstaden Bostad og 50,3 prosent av stemmene i selskapet.

Les også:

 Høyere vedlikeholdskostnader for Heimstaden Bostad i Norge

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch