Nordr klar for å debutere i Drammen med 130 boliger i transformasjonsprosjekt

Boligutvikleren har sendt planen for sitt første boligprosjekt i Drammen til kommunen.
FØRSTE GANG: Nordr og konstituert konsernsjef Pål Aglen (innfelt) vil inn i drammensmarkedet. Her er en skisse av selskapets boligplaner på Øren, like ved Drammenselva. | Foto: Nordr / Halvorsen & Reine
FØRSTE GANG: Nordr og konstituert konsernsjef Pål Aglen (innfelt) vil inn i drammensmarkedet. Her er en skisse av selskapets boligplaner på Øren, like ved Drammenselva. | Foto: Nordr / Halvorsen & Reine

Nordr vil tre inn i Drammen ved å transformere eiendom på Øren, et steinkast unna Drammenselva.

– Drammen virker som en by og kommune som er fremtidsrettet på byutvikling. Vi har brukt en del tid på å følge markedet, og vi valgte å ta posisjon her da vi fant denne eiendommen. Den passet oss beliggenhetsmessig og størrelsesmessig, sier konstituert konsernsjef Pål Aglen til Drammens Tidende.

Ifølge planbeskrivelsen vil Nordr bygge inntil 130 boenheter i blokker på fire-fem etasjer. I tillegg ønsker selskapet å anlegge parkering i kjeller under blokkene som ligger lengst unna Drammenselva, der grunnforholdende er mest stabile.

Nordr har sendt inn planforslaget til Drammen kommune, og håper å få planen vedtatt i løpet av neste år slik at spaden kan settes i jorda i 2023, skriver lokalavisen.

Det er ulike virksomheter i området nå som driver med blant annet vaskeri og privatskole. Hensikten til Nordr er «å transformere området fra næringsbebyggelse til boligbebyggelse med tilhørende utearealer og parkering».

Tomten er på 12,5 mål og ligger inntil Rosenkrantzgata, en høytrafikkert vei som gir mye støy. Dette vil Nordr skjerme omgivelsene ved å bygge blokkene høyest inntil veien i nord og øst, og deretter gradvis lavere mot elven i sør og vest.

Sør for planområdet ligger det vernet bebyggelse fra 1800- og 1900-tallet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også