Selvaag avsluttet 2021 med ny salgsrekord

Selvaag Bolig solgte 306 boliger for 1,4 milliarder kroner og igangsatte bygging av 535 boliger i fjerde kvartal 2021. Dette er både salgs- og igangsettingsrekord for selskapet.
REKORDOPPSKRIFTEN: Ifølge Sverre Molvik er det «svært attraktive prosjekter på de rette stedene og godt planlagte boliger med relativt lave enhetspriser» som har løftet selskapet til ny salgsrekord. | Foto: Selvaag Bolig
REKORDOPPSKRIFTEN: Ifølge Sverre Molvik er det «svært attraktive prosjekter på de rette stedene og godt planlagte boliger med relativt lave enhetspriser» som har løftet selskapet til ny salgsrekord. | Foto: Selvaag Bolig

– Det har vært et svært godt år for selskapet. Salget har vært jevnt og godt gjennom hele året og ble toppet av en fantastisk avslutning, sier administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig i en pressemelding.

Ifølge Molvik er salget i fjerde kvartal – med god margin – det beste i selskapets historie. Salget for året samlet er det nest beste i selskapets historie.

Den friske avslutningen på året bidro til at Selvaag Bolig igangsatte bygging av nesten like mange boliger i fjerde kvartal i 2021 som i løpet av hele 2020. Per 31. desember hadde Selvaag Bolig 1 323 boliger under bygging, en oppgang fra 1201 ved utgangen av forrige kvartal.

– Dersom markedet holder seg på et tilfredsstillende nivå, vil vi fortsette å øke antall boliger i produksjon fremover. Vi har flere spennende prosjekter som skal salgsstartes i 2022, blant annet i Oslo og i Stockholm, sier Molvik.

I pressemeldingen opplyser Selvaag Bolig følgende salgstall for fjerde kvartal:

  • Det ble solgt 306 boliger for til sammen 1401 millioner kroner.
  • Nettosalget, det vil si salg justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 276 boliger for 1265 millioner kroner.
  • Det ble igangsatt bygging av 456 boliger, 334 boliger ble ferdigstilt, og 324 boliger ble overlevert til kjøper.
  • Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 25 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

Ser man på hele året samlet er tallene som følger:

  • 907 boliger er solgt for til sammen 4506 millioner kroner.
  • Nettosalget endte på 820 boliger til 4026 millioner kroner.
  • Det ble igangsatt bygging av 880 boliger, ferdigstilt 867 boliger og overlevert 894 boliger til kjøper.

Den forrige salgsrekorden for fjerde kvartal i antall boliger skal være fra 2014. Da endte nettosalget på 233 boliger for 795 millioner kroner. Den forrige salgsrekorden for fjerde kvartal målt i verdi er fra 2020. Da endte nettosalget på 1010 millioner kroner.

Det beste årssalget var i 2016 da nettossalget endte på 1044 boliger for 4360 millioner kroner.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også