EiendomsWatch

Leieprisene svakt opp - men kraftig hopp i Stavanger-regionen

Bruktboligmarkedet i Stavanger-regionen er friskmeldt tidligere. – Nå er også utleieboligmarkedet i regionen tilbake, sier Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen.

FRISKMELDER STAVANGER: Leieprisene i Stavanger og Sandnes har økt med 11 prosent på ett år, viser tallene Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen presenterer. | Foto: Terje Pedersen, NTB

Utleieboligprisene i de fire store byene falt med 0,5 prosent i fjerde kvartal 2021, mens de i 2021 som helhet steg med 1,4 prosent.

– Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk viser at det var svak vekst i utleieboligprisene i Norge samlet i 2021. Mens Oslo fikk en oppgang på 1,2 prosent gjennom året, sank leieprisene i Trondheim med 3 prosent. I Bergen steg leieprisene med 4,3 prosent og i Stavanger og Sandnes fikk de et kraftig byks på hele 11 prosent, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, i en pressemelding.

Stavanger er tilbake

– Vi har tidligere friskmeldt bruktboligmarkedet i Stavanger-region. Nå er også utleieboligmarkedet i regionen tilbake etter mange svake år i kjølvannet av oljebremsen, sier han.

Selv om utleieprisene i Stavanger har tatt seg opp, er de fortsatt et stykke unna toppen i 2013, sier han.

Fall i Bergen og Trondheim i fjerde kvartal

Stavanger og Sandnes hadde også sterkest utvikling i fjerde kvartal 2021 med oppgang på 6,4 prosent.

I Oslo steg prisene med 0,1 prosent. I Bergen og Trondheim falt de med 4,4 og 5,9 prosent.

– Utviklingen i utleieprisene er normalt svak i årets siste kvartal, men i fjoråret skilte Stavanger og Sandnes seg kraftig ut. I Bergen og Trondheim har vi historisk sett at utvikling har svingt mye, noe vi tror har sammenheng med at det spesielt mange studenter som leier her, sier Lauridsen.

Skattemotiverte salg

Lauridsen sier at meglere melder om at mange har solgt utleieboliger nå følge av høyere formuesbeskatning av sekundærboliger i 2022.

– Målt mot boligprisene i hovedstaden er den løpende avkastningen på en utleiebolig lav. Med høyere formuesskatt vil eiere av sekundærbolig få et enda dårligere regnestykke, sier Lauridsen.

Disse står bak tallene

Statistikken utarbeides av Eiendomsverdi med data fra FINN, Utleiemegleren, Heimstaden, Krogsveen, Leiebolig, Sem & Johnsen og USBL.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch