EiendomsWatch

Sverre Molvik om Selvaags nye tomter: – Milepæl

Selvaag Bolig vant Nacka kommunes tomtetildelingskonkurranse «Natururban» for Parkkvarteren i Centrala Nacka i Stockholm. 13 aktører konkurrerte om tildelingen og Selvaag Bolig vant med prosjektet «Grønn» som har en tydelig bærekraftsprofil og livsstilsboliger med fellesarealer og tjenester.

MARKANVISNING: Adm. direktør Sverre Molvik sier at tildelingen av Parkkvarter 2 i Nacka er en milepæl for selskapets virksomhet i Sverige | Foto: Selvaag Bolig

Administrerende direktør Sverre Molvik sier at denne tildelingen er en milepæl for selskapets virksomhet i Sverige.

– Vi er glade og stolte over denne tomtetildelingen og gleder oss til å være med å utvikle Nacka. Vi har nå en solid prosjektportefølje i Stockholm som vi stadig utvider blant annet på grunn av vår tilnærming til bærekraftig byutvikling, og vårt unike Plussbolig-konsept med fellesarealer og tjenester, sier Molvik i en melding fra selskapet.

Ordfører Mats Gerdau (M) sier at Selvaags bidrag ble valgt fordi det tilfører noe helt nytt.

– Vi ønsker å skape en natururban bydel i Centrala Nacka. Selvaags bidrag kommer til å forsterke stedes identitet både på grunn av grønne kvaliteter og spennendene arkitektur, sier Gerdau.

Selvaag Boligs prosjektforslag omfatter ca. 200 boliger og er utviklet i samarbeid med Belatchew arkitekter og Urbio. Prosjektet «Grønn» er stedet der byen og parken møtes, og de grønne kvalitetene fra parken tas inn i prosjektet.

Prosjektet får fellesdrivhus, og alle leilighetene får store balkonger som er tilrettelagt for dyrking. Målet er å skape et prosjekt som legger til rette for utendørsaktiviteter og samhold. Den endelige utformingen av prosjektet blir avgjort i løpet av reguleringsprosessen.

13 aktører konkurrerte om tildelingen.

Selvaag Bolig har nå totalt ca. 800 boliger under utvikling i Stockholm. Første salgsstart er planlagt i år. Salgsstart på prosjektet i Nacka er forventet i 2024.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch