Sverre Molvik om Selvaags nye tomter: – Milepæl

Selvaag Bolig vant Nacka kommunes tomtetildelingskonkurranse «Natururban» for Parkkvarteren i Centrala Nacka i Stockholm. 13 aktører konkurrerte om tildelingen og Selvaag Bolig vant med prosjektet «Grønn» som har en tydelig bærekraftsprofil og livsstilsboliger med fellesarealer og tjenester.
MARKANVISNING: Adm. direktør Sverre Molvik sier at tildelingen av Parkkvarter 2 i Nacka er en milepæl for selskapets virksomhet i Sverige | Foto: Selvaag Bolig
MARKANVISNING: Adm. direktør Sverre Molvik sier at tildelingen av Parkkvarter 2 i Nacka er en milepæl for selskapets virksomhet i Sverige | Foto: Selvaag Bolig

Administrerende direktør Sverre Molvik sier at denne tildelingen er en milepæl for selskapets virksomhet i Sverige.

– Vi er glade og stolte over denne tomtetildelingen og gleder oss til å være med å utvikle Nacka. Vi har nå en solid prosjektportefølje i Stockholm som vi stadig utvider blant annet på grunn av vår tilnærming til bærekraftig byutvikling, og vårt unike Plussbolig-konsept med fellesarealer og tjenester, sier Molvik i en melding fra selskapet.

Ordfører Mats Gerdau (M) sier at Selvaags bidrag ble valgt fordi det tilfører noe helt nytt.

– Vi ønsker å skape en natururban bydel i Centrala Nacka. Selvaags bidrag kommer til å forsterke stedes identitet både på grunn av grønne kvaliteter og spennendene arkitektur, sier Gerdau.

Selvaag Boligs prosjektforslag omfatter ca. 200 boliger og er utviklet i samarbeid med Belatchew arkitekter og Urbio. Prosjektet «Grønn» er stedet der byen og parken møtes, og de grønne kvalitetene fra parken tas inn i prosjektet.

Prosjektet får fellesdrivhus, og alle leilighetene får store balkonger som er tilrettelagt for dyrking. Målet er å skape et prosjekt som legger til rette for utendørsaktiviteter og samhold. Den endelige utformingen av prosjektet blir avgjort i løpet av reguleringsprosessen.

13 aktører konkurrerte om tildelingen.

Selvaag Bolig har nå totalt ca. 800 boliger under utvikling i Stockholm. Første salgsstart er planlagt i år. Salgsstart på prosjektet i Nacka er forventet i 2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også