EiendomsWatch

Har blitt største megler i vestlandsfylkene og Agder

EiendomsMegler 1 SR-Eiendom har en stabil markedsandel på i underkant av 20 prosent i fylkene Rogaland, Vestland og Agder – og er den største aktøren innen boligmegling i disse tre fylkene.

ØKT OMSETNINGSTAKT, ØKTE PRISER OG KOSTNADSKONTROLL: Konserndirektør i SpareBank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, kunne melde om solide tall fra EiendomsMegler 1 SR-Eiendom under onsdagens kvartalpresentasjon. | Foto: Jan Inge Haga/SpareBank 1 SR-Bank

EiendomsMegler 1 SR-Eiendom hadde en omsetning på 448,6 millioner kroner i 2021, opp fra 405,0 millioner kroner året før.

«Resultatet skyldes et godt eiendomsmarked og fokus på effektiv drift. Økt omsetningstakt, økte priser og god kostnadsstyring har gitt god resultateffekt», heter det i resultatrapporten for 4. kvartal 2021.

I 2021 formidlet eiendomsmegleren 7367 eiendommer til en samlet verdi på cirka 25,9 milliarder kroner. Året før var fasiten 6707 eiendommer til en samlet verdi på 21,1 milliarder kroner.

«Tilgangen på nye oppdrag var svært god, med 7391 oppdrag i 2021. Samlet er selskapet den største aktøren innenfor eiendomsmegling i fylkene Rogaland, Vestland og Agder, med en stabil markedsandel på i underkant av 20 prosent i dette markedsområdet», skriver morkonsernet Sparebank 1 SR-Bank i rapporten.

De peker på god utvikling i boligmarkedet i 2021 som i hovedsak var drevet av lavt rentenivå, høy kjøpekraft og fokus på privatboligen under og etter pandemien som årsak til de sterke tallene.

«Antall omsetninger av brukte boliger og fritidsboliger var det høyeste noensinne. Det var sterk etterspørsel etter eneboliger og rekkehus og et flertall av boligene ble solgt over prisantydning. Markedet for fritidseiendommer var også godt med økt interesse og omsetning av fritidseiendommer både ved sjøen og på fjellet», skriver de i rapporten.

I tillegg opplevde meglerkjeden sterk prisvekst: i hovedområdet Nord-Jæren steg boligprisene sju prosent siste 12 måneder, Kristiansand fikk en prisvekst på ni prosent og Bergen 6,6 prosent.

«Samlet ga dette totalt en meget positiv utvikling i selskapets markedsområde. Nord-Jæren opplevde i 2021 en omsetningsvekst på 22,5 prosent, fulgt av Agder med 9,6 prosent vekst. Vestland fikk 2,0 prosent vekst og sikret med det vekst i hele markedsområdet fra et sterkt 2020», står det å lese.

Meglerkjeden melder at det også var medvind innenfor næringseiendom. I 2021 var det en bedring både i utleie- og transaksjonsmarkedet.

«Vestland fortsatte den sterke veksten, og økte inntektene fra 13 millioner kroner i 2020 til 24 millioner kroner i 2021. Stavanger økte også inntektene fra 5 millioner kroner til 8 millioner kroner. Tilgang på oppdrag var sterkt økende, og dette gjaldt for både Rogaland og Vestland», opplyser meglerkjeden.

Nybygg-segmentet hadde også en god inntektsutvikling, med en økning fra 29 millioner kroner i 2020 til 39 millioner kroner i 2021.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch