Union bygger 500 boliger på gammel industritomt

På den gamle tomten til Glassverket, langs Åskollen i Drammen, skal Union Eiendomsutvikling bygge 500 nye boliger.
BOLIGER: Der det før var industri, skal det nå bygges boliger | Foto: Vedal/Union
BOLIGER: Der det før var industri, skal det nå bygges boliger | Foto: Vedal/Union

Etter en samspillskonkurranse gjeldende første byggetrinn falt valget på Vedal Entreprenør for utbygging av tomten som ligger ned mot sjøen og samtidig i nærhet til Drammen sentrum.

Det nye boligprosjektet på den gamle industritomten vil ha fokus på kvalitet og utvikling av godt bymiljø.

Første byggetrinn i utbyggingen omfatter 100 leiligheter og kommer for salg våren 2022.

– I løpet av 2022 ferdigstiller Vedal et annet boligprosjekt sammen med Union, Svanegangen. I Vedal er vi opptatt av å tenke langsiktig og ha gode kundeforhold. Vi setter pris på å bli valgt på nytt av Union, en meget dyktig aktør og viktig samarbeidspartner for Vedal, sier prosjektansvarlig i Vedal, Øyvind Skoglund, i en pressemelding fra selskapet.

Estimert byggestart er satt til tredje kvartal i 2022. Leilighetene i det 15 etasjer høye «Tårnet» som er en del av første byggetrinn, vil variere fra 57 til 162 kvm i størrelse. -

– Vi har jobbet med å planlegge og utvikle dette området i 10 år og er svært glad for endelig å komme i gang med å bygge leiligheter i denne bydelen. Når vi får transformert det gamle industri-området som ligger der hvor byen møter fjorden, vil vi få en vitalisering av Åskollen. Om få år vil folk i bydelen ikke bare ha utsikten, men også full tilgang til en promenade og ulike spennende aktiviteter ved Drammensfjorden, sier Trond Åsheim, administrerende direktør i Union Eiendomsutvikling.

Vedal forteller på sin side at de har en målsetting om å være den foretrukne samarbeidspartneren innen selskapets geografiske nedslagsfelt, som er aksen mellom Drammen og Gardermoen.

– Drammen er en by i stor vekst og vi i Vedal ønsker å øke vår aktivitet i regionen. Vi er en ansvarlig byutvikler og Glassverket er et spennende utviklingsprosjekt hvor man etablerer et helt nytt nabolag. Sammen med Union skal vi utvikle og gjennomføre Glassverket til et suksessprosjekt med varige verdier for alle involverte parter, ikke minst sluttbruker, sier Skoglund.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også