EiendomsWatch

QiSpace vokser med investorer fra eiendomsbransjen på laget

Med boligbyggere, Oda-gründeren og Baard Schumann i ryggen har QiSpace hentet totalt 45 millioner kroner. Nå er det norske proptech-selskapet verdsatt til over 200 millioner og ser på utenlandssatsing.

HANDY: Det er flere måter å oppleve en ny bolig på, for eksempel via 3D-modeller. Dette satser QiSpace på via tjenester som brukes av flere norske boligbyggere. | Foto: QiSpace

Oslo-baserte QiSpace tilbyr programvare som lar interessentene titte på 3D-modeller av egen bolig. Dette skal hjelpe boligbyggere med å selge uferdige boligprosjekter raskere, ved at kundene får tilgang til en interaktiv og fotorealistisk 3D-visualisering av alle enhetene i prosjektet.

Totalt har QiSpace hentet 45 millioner kroner, til en verdivurdering på over 200 millioner kroner, skriver Shifter.

Kapitalen skal brukes på å kapre flere kunder i Norge, men nettstedet melder at proptech-selskapet nå også bereder grunnen for ekspansjon til Storbritannia.

Inspirert av Norden

Prosjektsjef Alex Siljanovski bor i London og har mange års erfaring med og fra eiendomsutvikling, konstruksjon og proptech der. Ifølge Shifter har han en avgjørende finger med i spillet når selskapet skal etableres i Storbritannia.

– Tradisjonelt har britiske eiendoms- og byggemarkeder sett til nordiske land for innovative teknologier og prosesser. Ettersom fotfestet vårt vokser i Norge, ønsker vi å være ideelt posisjonert i Storbritannia for at markedet skal ta i bruk løsningen vår, sier han til nettstedet.

Spredt over flere områder

Allerede i en forsiktig startfase siden etableringen i 2019 har selskapet signert avtaler med BOB, BoNord og Porsgrunn Boligbyggelag.

Bergensbaserte BOB var første kunde og har gått inn med penger på eiersiden. I tillegg er proptech-investoren Alligate og den nordnorske boligbyggeren BoNord blant investorene.

Også eiendomsveteran Baard Schumann og Oda-gründer Karl Munthe-Kaas har gått inn med midler og sitter i styret.

– Det vi skal gjøre er å vise boligen. Du kan gå rundt i hele prosjektet, se i 3D hvilke boliger du liker, hvilken utsikt du får. Med QiSpace kan du skifte farge på veggene, skifte parkett eller bytte ut kjøkken og fliser. Her bygger du ditt eget hjem, litt som du bygger en Tesla. Du trykker på en knapp og så går bestillingen rett til utbygger. Jeg tror jo det er fremtiden, sa Schumann til EiendomsWatch om selskapet i januar.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch