EiendomsWatch

220 grunneiere mener jagerfly-støy forringer boligverdien – saksøker staten

220 naboer til kampflybasen på Ørlandet går til sak mot staten. De mener støyen fra jagerflyene har forringet verdien av deres boliger – og krever erstatning.

SKAPER BRÅK: Jagerfly-aktiviteten på Ørlandet får boligeiere til å reagere

Staten ved Forsvarsbygg vil motta et søksmål etter påske, sier advokat Arild Paulsen til NRK. Han representerer 193 av grunneierne rundt kampflybasen.

Norge har så langt mottatt 27 av de 52 jagerflyene av typen F-35. Kampflyene tar av og lander over bebyggelsen i Ørland kommune og også over Orkland og delvis Indre Fosen.

Grunneierne mener tålegrensen for støy er overtrådt.

Ifølge Støygruppa Ørland, som representerer grunneiere som er berørt, viser beregninger at det vil være gjennomsnittlig tre ganger så mye støy over 60 desibel når alle kampflyene er på plass, som det var før kampflybasevedtaket ble gjort i 2010.

Forsvarsbygg sier at de er kjent med at det er varslet et søksmål, og at de vil forholde seg til dette på samme måte som for ethvert søksmål mot staten. (©NTB)

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch