EiendomsWatch

Heimstaden med enda et oppkjøp

Heimstaden Bostad kjøper en portefølje på over 2000 boliger i Finland.

KJØPER: Ivar Tollefsens eiendomsimperium vokser gjennom kjøp i Finland. | Foto: Heimstaden

Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostad AB styrker sin tilstedeværelse i Finland gjennom oppkjøp fra boligselskapet Sato.

64 eiendommer inngår i kjøpet. Disse består av 2009 bolig- og 30 næringsenheter med et samlet utleiebart areal på 109.068 kvadratmeter. Boenhetene har en gjennomsnittlig størrelse på 52 kvadratmeter. hvor majoriteten er studio- eller 1-roms leiligheter.

Hoveddelen av porteføljen (93 prosent) er lokalisert i Oulu, Lahti og Jyväskylä.

– Med dette oppkjøpet styrker vi vår tilstedeværelse og eksponering mot det sterke finske boligmarkedet. Det passer godt med vår strategi om å utvide porteføljen vår i og rundt vekstbyer over hele Finland, sier Stanislav Kubáček, administrerende direktør for Heimstadens investeringsteam for Øst-Europa.

Etter å ha gått inn i Finland i juli 2021, har Heimstaden Bostad utvidet sitt fotavtrykk i landet og har etter denne transaksjonen totalt rundt 3000 finske boliger i porteføljen.

Heimstaden Bostad har benyttet H&H Consulting, Krogerus, Newsec og PwC som rådgivere i transaksjonen.

I forrige uke meldte Heimstaden om kjøp i Polen og Skottland.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch