EiendomsWatch

Oslo-byråd maner til forsoning med PBE: – Skal man få det til må man gjøre det i samarbeid

Hanna Marcussen har fått «tjukk hud» etter nesten syv år som byråd for byutvikling i Oslo. Med ansvar for Plan- og bygningsetaten (PBE) blir hun ofte stilt til veggs av utålmodige eiendomsaktører. – Av til så er det lettere å si at det har gått sakte i Plan- og bygningsetaten enn å se på alle de andre faktorene, sier Marcussen.

POSISJON: Miljøpartiet de Grønne-politiker Hanna Marcussen er byutviklingsbyråd i Oslo. Dermed har hun en ledende rolle i boligpolitikken for det som er en av Europas raskest voksende byer. Selv mener byråden at Plan og bygningsetaten har gjort mye riktig, og peker på at flere offentlige instanser er involvert i reguleringsprosesser. | Foto: Vidar Sandnes

– Jeg begynner å få ganske tjukk hud, men jeg tror ikke jeg ville overlevd som byutviklingsbyråd i seks og et halvt år uten at jeg hadde utviklet tjukk hud. Det må man jo si, sier Hanna Marcussen (MdG) til EiendomsWatch.

Oslo kommune har nylig bikket 700.000 innbyggere og flere skal det bli fremover. Boligmarkedet er preget av stor etterspørsel og en tilbudsside som ikke klarer å holde tritt – Oslo trenger flere boliger. Så langt er de aller fleste enige om virkelighetsbeskrivelsen.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch