EiendomsWatch

Daniel Siraj: Flere bransjer kjemper om den samme talentpoolen

Det koker i norsk økonomi. Prisene stikker oppover og en rekke bransjer sliter med å få tak i nok kvalifisert arbeidskraft. Samtidig rammes byggebransjen av flaskehalser som følge av importstopp fra Russland og Hviterussland, kombinert med usikkerhet i leveransene fra Ukraina.

VIL HA FLINKE FOLK: Bygg- og eiendomsbransjen og konsernsjef Daniel Siraj i Obos er ikke de eneste som vil ha kvalifisert arbeidskraft innenfor håndverks- og ingeniørfagene | Foto: Obos

Flere boligprodusenter har uttrykt bekymring for prisoppgang på nødvendige råvarer som tre og stål. Konsernsjef i Obos, Daniel K. Siraj, er soleklar på hvor skoen trykker.

– Mange tror det har med Ukraina å gjøre og mangelen på stål fra Ukraina, men det er kun en liten bit av bildet. Hoveddriveren her er energi, og energiprisene påvirker hele verdikjeden. Energi påvirker transportkostnader, tilvirkning av betong og tilvirking av stål. Når stålverkene fyrer på naturgass og naturgassen blir fire ganger så dyr, sier det seg selv at også sluttproduktet blir dyrere, sier Daniel Siraj til EiendomsWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch