EiendomsWatch

Skanska kjøper sentrumstomt i Kongsberg: – Vi er interessert i flere tomter

Skanska Eiendomsutvikling vil utvikle et moderne og bærekraftig boligprosjekt.

Per Mikkelsen direktør i PK Eiendom (t.v) og Thorbjørn Brevik fra Skanska | Foto: Skanska

Kjøpet av Kongensgate 2 i Kongsberg er en del av Skanska Eiendomsutviklings strategi med å utvide sitt geografiske nedslagsfelt utenfor Oslo, til området Drammen-Kongsberg-Vestfold. Skanska har nylig startet salget av deres første prosjekt i Mjøndalen og dette blir andre prosjekt i regionen.

– Vi er meget fornøyde med kjøpet av denne tomten og ser frem til å starte skissefasen av kommende prosjekt snart. Kongsberg er en svært spennende by med mange muligheter. Vi gleder oss til å ta en del av utviklingen i området, med et prosjekt med høye ambisjoner innen bokvalitet og bærekraft, sier konserndirektør Thorbjørn Brevik i en pressemelding fra Skanska.

Selskapet har i tillegg en opsjon på naboeiendommen Nymoens Torg 20. Foreløpig plan er ca. 80 leiligheter på tomten og 120 totalt dersom Skanska tiltrer opsjonen. I tillegg til boliger vil det bli noe næringsvirksomhet i første etasje. Leilighetene vil preges av store balkonger og tilgang til skjermede utearealer. Størrelsen på leilighetene vil variere fra små to-roms til store toppleiligheter med takterrasse.

Tomten ligger sentralt i Kongsberg
Tomten ligger sentralt i Kongsberg

Prosjektet blir det første delkvartalet i Skolekvartalet og det skal opparbeides trivelige gatetun rundt prosjektet som vil gi en spennende kombinasjon av et rolig, grønt og solrikt boligmiljø tett på alle sentrumsfunksjoner

Salgsstart er planlagt til første halvdel av 2023 og byggestart i 2. halvdel av 2023. Skanska har engasjert Code arkitekter i utviklingen av skissefasen og vil også samarbeide tett med Kongsberg kommune.

– Vi er interessert i flere tomter i regionen, og gjerne i samarbeid med tomteeiere eller andre boligutviklere, legger en fornøyd prosjektsjef Tron Mikkelsen til etter kjøpet av Kongensgate 2.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch