EiendomsWatch

Godt nytt for grunneierne: Fornebubanen vedtatt i Oslo bystyre

Oslo bystyre ga onsdag grønt lys for Fornebubanen. Dermed er foreløpig sluttstrek satt for vårens store drama i Oslo-politikken. – Fra et byutviklingsperspektiv er avtalen med utbyggerne interessant, mener Høyres James Stove Lorentzen.

ADVARER MOT NYE OVERSKRIDELSER James Stove-Lorentzen er glad for at bystyret vedtok videreføring av arbeidet med Fornebubanen. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Ifølge NRK var det Arbeiderpartiet, SV, MDG, Høyre, Venstre og KrF som sikret flertallet for den nye T-banen mellom Majorstuen og Fornebu.

– Det har vært tøffe tak underveis og vanskelige beslutninger å ta i denne saken, sa miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) i debatten.

Fremskrittspartiet, Folkets Parti FNB, Chaudhrys gruppe, Senterpartiet og Rødt stemte imot. Byggingen av Fornebubanen er allerede i gang flere steder i og rundt Oslo. Likevel ble det inntil nylig snakket om å skrote hele prosjektet på grunn av voldsomme kostnadsoverskridelser.

Økte kostnadsanslag

13. juni ble det klart at det igjen var flertall i Oslo bystyre for å fortsette prosjektet, etter at grunneiere bidro med 2,1 milliarder kroner for å sikre byggingen.

Prislappen for den drøyt 8 kilometer lange T-banestrekningen var først beregnet til 16,2 milliarder kroner. I januar kom anslag om at prisen kunne stige til 21,5 milliarder kroner. Så ble anslagene justert opp til 23,3 milliarder i april. (©NTB)

– Interessant avtale med utbyggere

Leder av byutviklingsutvalget i Oslo, James Stove-Lorentzen (H), er glad for at bystyret vedtok videreføring av arbeidet med Fornebubanen.

– Så skal vi ikke skjule at det er fortsatt risiko for kostnadsoverskridelser, men den risikoen mener vi det er verdt å ta. Det ligger et stort ansvar på byrådet for å følge opp og få prosjektet under kontroll, sier han i en e-post til EiendomsWatch.

– Fra et byutviklingsperspektiv er avtalen med utbyggerne interessant. Nå har kommunen et sterkt insentiv til å regulere raskt for å sikre grunneierbidragene. Vi ønsker en god utvikling på Lysaker, Vækerø og Skøyen, prosjekter som vil gi en mengde gode boliger og nye gode bydelssentre, sier han.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch