EiendomsWatch

Heimstaden med intern milliardhandel – sparer 130 millioner årlig

Heimstaden Bostad kjøper driftsorganisasjonen fra Heimstaden for tre milliarder kroner.

MILLIARDHANDEL Patrik Hall, administrerende direktør i Heimstaden og Heimstaden Bostad.

Heimstadens driftsorganisasjon, som inkluderer selskaper som sysselsetter 2000 personer i ni land, er solgt til Heimstaden Bostad, fremgår det av en børsmelding. Selskapet utfører lokal ledelse av Heimstaden Bostads eiendommer og sentrale IT-tjenester

Transaksjonsverdien er tre milliarder svenske kroner

Oppkjøpet er strategisk begrunnet, men vil i tillegg gi årlige besparelser for Heimstaden Bostad på anslagsvis 130 millioner svenske kroner, fremgår det av meldingen.

Samtidig forlenges forvaltningsavtalen med Heimstaden AB til og med 2047. Årlig kontantstrøm i Heimstaden AB reduseres med rundt 150 millioner svenske kroner.

Transaksjonen ble gjennomført i dag og kjøpesummen er gjort opp kontant.

– Med størrelsen vi har nådd og kostnadsbesparelsene som er tilgjengelige, er det en naturlig utvikling som driftsorganisasjonen nå blir en del av Heimstaden Bostad. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier Patrik Hall, administrerende direktør i Heimstaden og Heimstaden Bostad.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch