EiendomsWatch

Laveste Q2-salg for Selvaag Bolig siden børsnoteringen

Selvaag Bolig øker igangsetting og ferdigstillingen, men salget går tregere. Salget er utfordrende, men tilfredsstillende, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

HØYE MARGINER: Selvaag Bolig leverer en EBITDA-margin, justert for finanskostnader, på 24,1 prosent (IFRS-metode) i andre kvartal. | Foto: Vidar Sandnes

Selvaag Bolig solgte 120 boliger i andre kvartal. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport som ble lagt frem onsdag morgen. Salgstallet er det laveste registrerte i en Q2-periode siden selskapet ble børsnotert i 2012.

I fjor solgte Selvaag Bolig 173 boliger i tilsvarende periode, og året før der endte salget i andre kvartal på 142 boliger.

– Til tross for utfordrende markedsforhold var boligsalget tilfredsstillende i første halvår, sier administrerende direktør Sverre Molvik i en pressemelding.

Tallene ovenfor gjelder nettosalget til Selvaag Bolig, altså prosjekter selskapet driver alene. Inkluderer man Selvaag Boligs andel i prosjekter selskapet gjennomfører sammen med andre partnere (bruttosalg), endte salget på 139 boliger i andre kvartal, mot 180 boliger i tilsvarende kvartal i fjor.

Dersom man zoomer litt ut fra andre kvartal, og inkluderer salget i første kvartal, har Selvaag Bolig et nettosalg på 321 boliger, mot 420 i første halvår i fjor. Bruttosalget i første halvår endte på 410 boliger, mot 454 boliger i fjor.

Ved utgangen av kvartalet var 75 prosent av selskapets påbegynte boliger solgt, dette er 7 prosentpoeng lavere enn i tilsvarende periode i fjor.

Godt resultat

Det fallende salget legges frem samtidig som selskapet kan rapportere om sterke økonomiske resultater. I andre kvartal hadde Selvaag Bolig 966 millioner kroner i driftsinntekter, mot 394 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Dette er regnskapstall beregnet med IFRS-metoden. I henhold til IFRS inntektsføres boligene når de overleveres til kjøper. IFRS- resultatet nå er derfor primært fra boliger som i hovedsak er igangsatt for om lag to år siden.

EBITDA-resultatet, justert for finanskostnader, endte på 233 millioner kroner. Det tilsvarer en EBIDTA-margin på solide 24,1 prosent. EBITDA-resultatet er også 145 millioner kroner høyere enn i tilsvarende periode i fjor.

Selvaag Bolig rapporterer også omsetningen etter tradisjonell norsk regnskapsskikk (NGAAP). Denne metoden viser omsetningen og resultatet ved en løpende avregning. Det vil si at resultatene tas ut løpende basert på fremdrift og salg i prosjektene. Dette viser den løpende verdiskapingen i selskapet.

NGAAP-metoden viser driftsinntekter i andre kvartal på 784 millioner kroner, mot 881 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Og en EBITDA på 104 millioner kroner, mot 149 millioner kroner i fjor.

Deler ut utbytte

Selvaag Bolig velger å betale ut et utbytte til aksjonærene på 2 kroner per aksje for første halvår. Dette er på samme nivå som i fjor.

– Det er gode resultater og høy verdiskaping i prosjektene. Dette gjør at vi betaler et utbytte på 2 kroner for første halvår 2022, sier administrerende direktør Sverre Molvik i pressemeldingen fra selskapet.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch