Recreate-sjefen pantsetter privat eiendom

Kriserammede Recreate i Porsgrunn har stupt på børsen etter at det ble kjent at selskapet tapte 222 millioner i tredje kvartal. Flere av aksjonærene står klare til å gå inn i en emisjon.
GRUNNLEGGER: Emil Eriksrød har pantsatt tre private eiendommer, og går inn med frisk kapital i Recreate. | Foto: Fabian Skalleberg Nilsen
GRUNNLEGGER: Emil Eriksrød har pantsatt tre private eiendommer, og går inn med frisk kapital i Recreate. | Foto: Fabian Skalleberg Nilsen

Administrerende direktør, og selskapets grunnlegger, Emil Eriksrød varslet tidlig at han ville gå inn i en emisjon for å tilføre eiendomsselskapet frisk kapital. Nå melder både Finansavisen og Telemarksavisa (TA) at Eriksrød pantsetter privat eiendom for å finansiere en emisjon.

Krise i Recreate – må selge bygg eller få friske penger fra aksjonærene for å finansiere driften

En leilighet i Skien, kjøpt for 9,24 millioner kroner, er nå pantsatt til 38,3 millioner, ifølge Finansavisen. Eriksrød sier til avisen at deler av dette vil bli slettet gjennom refinansiering.

– Min hovedbankforbindelse har vært Sparebanken Sør. De har hatt førsteprioritets pant i alle eiendommene, mens Pareto Bank har hatt andreprioritet. Nå refinansierer jeg slik at Storebrand Bank blir bankforbindelse, mens de andre lånene blir innfridd, sier han til Finansavisen.

Til TA bekreftet Eriksrød fredag at lånet på leiligheten i Skien nå er på 13 millioner. Det skal også være pantsatt private eiendommer på Rjukan og Stathelle.

Tredje største eier i Recreate, Knut Bråthen, varslet i forrige uke at han ikke vil sitte på gjerdet å se at hans aksjepost vannes ut. Les mer om det her:

Investor Knut Bråthen vil ikke sitte og se på at eierposten i Recreate utvannes

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

BOOM: Ravn Steinsvåg leder Plot.ai, som nå har analysert utviklingen over en lengre tidsperiode av nyboligmarkedet i Norges største byer, og funnet at to av dem skiller seg vesentlig ut. – Prisveksten de siste fire årene har vært nær dobbelt så høy, sier Steinsvåg om den ene. | Foto: Plot.ai

Store forskjeller i de norske nyboligmarkedene

For abonnenter