Utleiemegleren: – Leieprisene øker raskere enn tilbudet

Ifølge Utleiemegleren øker leieprisene stadig. I februar var økningen på åtte prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
BYGGING: Tilbudet av leiligheter øker, men ikke fort nok, ifølge Utleiemegleren. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
BYGGING: Tilbudet av leiligheter øker, men ikke fort nok, ifølge Utleiemegleren. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Tilbudet av utleieboliger øker, men etterspørselen fra leietakerne øker mer. Vi forventer at etterspørselen fra leietakerne vil øke vesentlig frem imot sommeren. Dette vil gi et utfordrende leiemarked med stigende leiepriser, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim i en pressemelding. 

Leieprisene for samtlige boligtyper har økt med 11,3 prosent, sammenlignet med februar i fjor. I februar kostet det i gjennomsnitt 11.950 kroner å leie en enroms leilighet i Oslo. En toroms i Oslo kostet i gjennomsnitt 15.238 kroner. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms i Oslo var 18.582 kroner i februar.

Det viser tall fra Utleiemegleren. 

– Det har generelt vært høyere aktivitet i leiemarkedet hittil i år enn tidligere år, og oppdragsinngangen er også høyere. Investorene har trukket tilbake til Oslo. Dette er med på å øke oppdragsinngangen og vil trolig gi flere utleieboliger på markedet fremover, sier regionsjef i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck.

I Asker og Bærum økte leieprisen med 19,92 prosent. I Bergen er leieprisene stabile, mens i Drammen er veksten på 9,7 prosent. Stavanger har en oppgang på 7,13 prosent, mens Trondheim har en økning i leieprisen på 4,58. Alle tall er sammenligninger mellom februar 2022 og februar 2023, og er fra Utleiemeglerens portefølje.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også