Sartor Holding investerer i bolig, leilighetshotell og næringslokaler i Øygarden

Nygatakvartalet på Straume utenfor Bergen vil bestå av to bygg, med leiligheter for utleie og næringslokaler. Nå har selskapet skrevet kontrakt med Veidekke om byggingen. 
NYGATAKVARTALET: Illustrasjonsbilde av Nygatakvartalet i Øygarden kommune, utenfor Bergen. | Foto: Veidekke
NYGATAKVARTALET: Illustrasjonsbilde av Nygatakvartalet i Øygarden kommune, utenfor Bergen. | Foto: Veidekke

Det ene bygget i Nygatakvartalet vil bestå av næringslokaler i første etasje og et leilighetshotell med 55 leiligheter i resten av bygget. Det andre bygget får to etasjer med næringslokaler og 20 leiligheter for utleie på toppen. 

Prosjekteringen starter opp straks. Det forventes byggestart i løpet av juni og innflytting i februar 2025.

Veidekke har skrevet kontrakt med Sartor Holding om å bygge Nygatakvartalet. Totalentreprisen for oppdraget er verdt nær 210 millioner kroner, ekskludert merverdiavgift.

– Samarbeidet med Sartor Holding er utviklet over mange år, og vi setter svært stor pris på den tilliten vi på ny er gitt med å utvikle og bygge enda et prosjekt sammen. Når Nygatakvartalet nå er i gang, blar vi sammen over på neste side i «boken» og starter utviklingen av neste prosjekt, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen, i en pressemelding. 

Kjernevirksomheten til Sartor Holding er eiendomsforvaltning og -utvikling, med fokus på kjøpesenter og utvikling av regionssenteret Straume. Sartor Holding-konsernet hadde i 2021 driftsinntekter på 195 millioner kroner og et resultat før skatt på 51 millioner. Selskapet eies blant annet av Lill Knutsen og familiene Rennedal og Einarsen. Astrid Aag er administrerende direktør og Jarle Rennedal er styreleder. 

Sartor Holding eier Sartor Storsenter sammen med Olav Thon Eiendomsselskap, og ambisjonene knyttet til Sartor Storsenter er å være Norges mest innovative og ledende handelspark, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også