Boligprodusentene-sjefen: – Vi er i en boligkrise

– Det er skuffende at boligbyggingen ikke får drahjelp fra regjeringen i revidert nasjonalbudsjett, sier administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentene. Salget stupte i april også.
VARSLER KRISE: Administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentene. | Foto: Boligprodusentenes Forening
VARSLER KRISE: Administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentene. | Foto: Boligprodusentenes Forening

– Så langt i år er markedet tilnærmet halvert sammenliknet med fjoråret. Vi er i en boligkrise, og det er skuffende at boligbyggingen ikke får drahjelp fra regjeringen i revidert nasjonalbudsjett. Dette vil påvirke boligforsyningen negativt i lang tid, sier administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentenes Forening i en melding.

Salget av nye boliger i april 2023 er 35 prosent under april 2022. Det er solgt 4563 boenheter så langt år. Det er 43 prosent under samme periode i 2022. Salget pr boligtyper hittil i år viser at eneboliger er 37 prosent under, småhus er 28 prosent under og leiligheter er 49 prosent under samme periode i 2022. 

Det er solgt 1206 eneboliger, 919 småhus og 2439 leiligheter hittil i år.

– Nå er det behov for tiltak for å avhjelpe situasjonen, som økte rammer i Husbanken og bedret permitteringsordning, sier Hiim.

Totalt antall solgte nye boliger i siste tolvmånedersperiode er 15.960 boenheter, som er 36 prosent under forrige tolvmånedersperiode

Igangsetting av nye boliger i april 2023 er 41 prosent under april 2022. Hittil i år er det igangsatt 3352 boenheter, som er 49 prosent under samme periode i 2022. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

BOOM: Ravn Steinsvåg leder Plot.ai, som nå har analysert utviklingen over en lengre tidsperiode av nyboligmarkedet i Norges største byer, og funnet at to av dem skiller seg vesentlig ut. – Prisveksten de siste fire årene har vært nær dobbelt så høy, sier Steinsvåg om den ene. | Foto: Plot.ai

Store forskjeller i de norske nyboligmarkedene

For abonnenter