Vollebekk-prosjekt har blitt et teknologisk testlaboratorium. Nå er den seneste smart-løsningen på plass

Da Obos skulle bygge sine fremtidsrettede boliger på Vollebekk i Oslo i 2021 var det med energistyringsselskapet Eaton på laget. Nå blir også vannsikringen smart.
KOBLES SAMMEN: – Vi har allerede utstyrt leilighetene med smarte løsninger for varme, belysning og solskjerming. Nå får beboerne en smart vannsikringsløsning de kan koble sammen til de andre løsningene, sier Ine Dagfinrud, Eatons produktsjef for xComfort i Norge. | Foto: Eaton
KOBLES SAMMEN: – Vi har allerede utstyrt leilighetene med smarte løsninger for varme, belysning og solskjerming. Nå får beboerne en smart vannsikringsløsning de kan koble sammen til de andre løsningene, sier Ine Dagfinrud, Eatons produktsjef for xComfort i Norge. | Foto: Eaton

Både boenheter og fellesarealer er utstyrt med en rekke smarte og bærekraftige løsninger. 

Seks av leilighetene i Obos Living Lab er utstyrt med smarte boløsninger fra energistyringsselskapet Eaton, som alle er koblet til et av landets mest solgte smarthjemsystemer, xComfort. 

– Vi er veldig glade for samarbeidet vårt med Eaton, som lar oss og beboerne utforske xComfort-systemet. Sammen med de andre løsningene i boenhetene bidrar systemet til verdifull innsikt om hvordan vi kan bo i årene fremover, sier partneransvarlig Kyrre Edquist-Hansen i Obos Living Lab i en pressemelding. 

Varme, belysning og solskjerming

Denne måneden ble xComfort-porteføljen på Living Lab utvidet med vannsikringsløsningen xComfort LeakageStop.

– Vi har allerede utstyrt leilighetene med smarte løsninger for varme, belysning og solskjerming. Nå får beboerne en smart vannsikringsløsning de kan koble sammen til de andre løsningene, sier Ine Dagfinrud, Eatons produktsjef for xComfort i Norge.

Målet er å forhindre vannskader ved at sensorer, fra enten hovedenheten eller trådløse tilknyttede sensorer, oppdager fuktighet og sender et elektronisk signal til magnet-ventilen som kutter lekkasjen fra hovedkilden.

– Vannlåsen er en del av den faste installasjonen og kutter lekkasjer umiddelbart fra hovedkilden. Dette er en stor fordel sammenlignet med andre lekkasjestoppere, sier Edquist-Hansen.

Overvåkes med app

Løsningen styres via en trådløs bryter, eller fjernstyres og overvåkes via en app. Ved en lekkasje sendes et varsel umiddelbart til brukerens telefon.

– Dermed kan beboeren komme seg raskt hjem eller ringe en nabo som kan sørge for å begrense skadeomfanget, sier Dagfinrud.

Vannsikringen kan enkelt installeres i flere rom og kobles til hovedenheten. Systemet indikerer også hvilket rom lekkasjen befinner seg i.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

SLIK KUNNE DET BLITT: De opprinnelige planene tilsa et stort, nytt kontorbygg i Sandnes sentrum. | Foto: Holon arkitekter

Planer om stort kontorbygg i Sandnes legges på is

For abonnenter

Les også