Toppbytter i Obos: Disse overtar lederjobbene i Obos Block Watne

Etter todelingen av Norges største trehusprodusent, har Obos ansatt nye toppledere til Obos Block Watne og Obos Block Watne Entreprenør. Han som har ledet virksomheten siden 2015 går ut av konsernet.
SKAL LEDE HVERT SITT OBOS-SELSKAP: Bjørn Einar Skoglund tar over roret i Obos Block Watne, mens Arild Moe blir administrerende direktør i Obos Block Watne Entreprenør. | Foto: Obos / NRC Group
SKAL LEDE HVERT SITT OBOS-SELSKAP: Bjørn Einar Skoglund tar over roret i Obos Block Watne, mens Arild Moe blir administrerende direktør i Obos Block Watne Entreprenør. | Foto: Obos / NRC Group

I kjølvannet av en restrukturering av Obos Block Watne i 2023, hvor selskapet ble delt i to, som en boligutvikler og en egen entreprenørvirksomhet som står for boligbyggingen, etableres det nå en ny ledelse.

Bjørn Einar Skoglund tar over roret i Obos Block Watne, mens Arild Moe blir administrerende direktør i Obos Block Watne Entreprenør, melder Obos i en pressemelding.

Går til kommunalt selskap

Benth Eik har det siste året fungert som administrerende direktør både i Obos Block Watne og Obos Block Watne Entreprenør. Han slutter i stillingen for å begynne som daglig leder av Arendal Eiendom, oppgir Obos.

– Benth har vært administrerende direktør i Obos Block Watne siden 2015 og har ledet selskapet stødig gjennom opp- og nedturer i boligmarkedet og gjennom den store jobben det har vært å integrere Block Watne med Obos, sier Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for boligutvikling trehus, som omfatter Obos Block Watne og konsernets svenske trehusvirksomhet, via pressemeldingen.

Internt opprykk

Bjørn Einar Skoglund har jobbet i Obos Block Watne siden 2012. Først som distriktssjef i Follo, og fra 2016 som del av ledergruppen i Obos Block Watne. Etter at entreprenørvirksomheten i selskapet ble skilt ut i egen virksomhet i 2023 har Skoglund hatt rollen Direktør Byggherre og ledet selskapets byggherreorganisasjon med 10 regioner.

– Jeg er veldig glad for at Bjørn Einar har tatt utfordringen med å lede Obos Block Watne. Med ham bak roret får selskapet en fin blanding av kontinuitet og nye tanker om hvordan Obos Block Watne i fremtiden fortsatt skal oppfylle boligdrømmer og skape gode økonomiske resultater, sier Ebbesen.

Skoglund har lederutdannelse fra Forsvaret i tillegg til utdannelse innen IT og prosjektledelse.

Henter fra NRC

Arild Moe kommer til Obos fra stillingen som administrerende direktør i NRC Group Norge og konserndirektør i NRC Group AB. Før det jobbet han 30 år i AF-gruppen der Moe har hatt ulike roller, blant annet konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Norge og Sverige, leder for AF bygg Oslo og leder for AF Ragnar Evensen.

– Jeg gleder meg til Arild starter i Obos Block Watne Entreprenør. Jeg er sikker på at kombinasjonen av hans brede erfaring fra bransjen og all kompetansen vi har hos de over 200 dyktige medarbeiderne, vil bidra til en spennende utvikling av entreprenørvirksomheten som selvstendig selskap, sier Ebbesen.

Moe er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Photo: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Photo: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan