EiendomsWatch

CBRE: – Yieldene har begynt å stramme seg til etter flere år med ekspansjon

CBRE ser et signifikant skifte innen kjøpesenter-segmentet. Så langt i år har de vært salgsrådgiver på kjøpesentertransaksjoner for totalt 2,3 milliarder kroner brutto eiendomsverdi.

BEDRING: Mikael Sandsdalen i CBRE ser nå en tendens der leieforhold innen kjøpesentersegmentet økende grad reforhandles opp eller på samme vilkår som før, og følgelig ser ut til å stabilisere seg. | Foto: CBRE

«For 2020 opplyser Virke at 81 prosent av butikkjedene hadde en positiv driftsmargin, til sammenligning opp fra 69,9 prosent i 2017. Effekten av dette er at kjøpesentre med et bærekraftige leienivå kan selges i markedet uten store rabatter, og kjøpers betalingsvilje møter i større grad selges prisforventning», sier leder for retail transaksjoner hos CBRE, Mikael Sandsdalen, i et blogginnlegg på selskapets nettside.

Mens CBRE slet med å finne kjøpere av kjøpesentre i 2020, har de hittil i år vært salgsrådgiver for kjøpesentertransaksjoner verd 2,3 milliarder kroner.

Sandsdalen peker på implementeringen av gode klikk-og-hent løsninger som en viktig årsak. Dette har akselerert under pandemien, og inntil videre ser dette ifølge Sandsdalen ut til å være den vinnende «last-mile» løsningen innen netthandel.

«Yield-gapet mellom logistikk og kjøpesenter er nå på «all-time high». Skarpere prising av logistikkeiendommer kan tilskrives en relativt sterkere tro på leieprisvekst, men i enkelte områder ser vi logistikk med opp mot samme leienivå som kjøpesentre», skriver han i bloggen og legger til at han tror kjøpesentre har blitt i overkant hardt straffet prismessig de siste årene.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch