EiendomsWatch

CBRE: – Yieldene har begynt å stramme seg til etter flere år med ekspansjon

CBRE ser et signifikant skifte innen kjøpesenter-segmentet. Så langt i år har de vært salgsrådgiver på kjøpesentertransaksjoner for totalt 2,3 milliarder kroner brutto eiendomsverdi.

BEDRING: Mikael Sandsdalen i CBRE ser nå en tendens der leieforhold innen kjøpesentersegmentet økende grad reforhandles opp eller på samme vilkår som før, og følgelig ser ut til å stabilisere seg. | Foto: CBRE

«For 2020 opplyser Virke at 81 prosent av butikkjedene hadde en positiv driftsmargin, til sammenligning opp fra 69,9 prosent i 2017. Effekten av dette er at kjøpesentre med et bærekraftige leienivå kan selges i markedet uten store rabatter, og kjøpers betalingsvilje møter i større grad selges prisforventning», sier leder for retail transaksjoner hos CBRE, Mikael Sandsdalen, i et blogginnlegg på selskapets nettside.

Mens CBRE slet med å finne kjøpere av kjøpesentre i 2020, har de hittil i år vært salgsrådgiver for kjøpesentertransaksjoner verd 2,3 milliarder kroner.

Sandsdalen peker på implementeringen av gode klikk-og-hent løsninger som en viktig årsak. Dette har akselerert under pandemien, og inntil videre ser dette ifølge Sandsdalen ut til å være den vinnende «last-mile» løsningen innen netthandel.

«Yield-gapet mellom logistikk og kjøpesenter er nå på «all-time high». Skarpere prising av logistikkeiendommer kan tilskrives en relativt sterkere tro på leieprisvekst, men i enkelte områder ser vi logistikk med opp mot samme leienivå som kjøpesentre», skriver han i bloggen og legger til at han tror kjøpesentre har blitt i overkant hardt straffet prismessig de siste årene.

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger