EiendomsWatch

Aka handler med Nils Tronruds XPND hjemme på Hønefoss

Aka selger en kontorseksjon og kjøper et handelsbygg i Hvervenmoen Næringspark på Hønefoss. Begge handlene er gjort med Nils Tronrud-eide XPND.

KJØPT AV AKA: Hvervenmoveien 11 | Foto: AKA

– I henhold til Akas strategi om å eie handelsnæringseiendommer, selger vi nå en kontorseksjon og kjøper et handelsbygg, begge beliggende i Hvervenmoen Næringspark, sier Akas investeringsdirektør Hallvard Thoresen i en melding på selskapets hjemmeside.

– Dette har vært en hyggelig handel mellom to lokale eiendomsselskaper, sier han.

Det er Hønefoss-selskapet XPND, eid av bilmannen Nils Tronrud, som er motpart i begge transaksjoner.

Aka har anskaffet seg en eiendom med Brødrene Dahl som leietaker rett utenfor selskapets hovedkontor i HM49 på Hønefoss. Eiendommen, med adresse Hvervenmoveien 11, ligger blant annet mellom to eiendommer Aka eier fra før, med henholdsvis Obs Bygg og Sats/Fysioterapisenteret som leietakere. Bygget fra 2006 er på 2233 kvadrameter.

Samtidig selger Aka en kontorseksjon i fjerde etasje i HM49 til XPND, som fra før eier fire seksjoner i kontorbygget.

– Dette gir gode synergier til lokale eiendomsselskaper i vekst, sier Thoresen. Den solgte seksjonen leies i dag ut til ECIT.

– Med store utviklingsprosjekter både i Ringerike og Hole/Helgelandsmoen, er det naturlig for XPND å realisere litt i porteføljen av ferdig utviklede eiendommer. I tillegg øker vi størrelsen i Kontoreiendom AS, med kjøpet av nok en kontorseksjon i HM49, avslutter daglig leder Morten Pettersen i XPND.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch