EiendomsWatch

Credo kjøper historiske Stallgården i Hamar

For Credo Gruppen er dette som å komme hjem, sier konsernsjef Tom Haakonsen etter å ha kjøpt Stallgården i Hamar av Tema Eiendom.

HISTORISK SUS: Stallgården i Hamar har skiftet eier. | Foto: Tema Eiendom

Tema Eiendom og Credo Gruppen har inngått avtale om at Credo Gruppen kjøper Stallgården i Torggata 82 i Hamar.

– Det er med entusiasme og forventning Tema Eiendom overleverer nøklene til Stallgården til Credo Gruppen, sier administrerende direktør Stian Strand Molstadkroken i Tema Eiendom i en pressemelding.

Han sier at Stallgården representerer en viktig kulturarv og er en institusjon i Hamar.

– Slike eiendommer fortjener eiere som har evne og lyst til å ta vare på historien, samt utvikle denne videre, sier Tema Eiendom-sjefen.

Ifølge Molstadkroken har det vært viktig for Tema Eiendom at eiendommens særpreg og historie ivaretas.

– Så i stedet for å forsøke å utvikle den til noe annet enn den er skapt for, så har valget falt på å finne en eier som kan ta eiendommen videre, sier han.

– For Credo Gruppen er dette som å komme hjem. Det var på Stallgården det hele startet for 30 år siden hvor vi etablerte Oplandske Restauranthus-Stallgården AS, og som gjennom flere navneendringer er Credo Gruppen AS og morselskapet i strukturen vår i dag, sier konsernsjef Tom Haakonsen i Credo Gruppen.

Ambisjonen er ifølge Credo Gruppen å få etablert restaurantvirksomhet i første etasje og Bykjelleren som er Stallgården verdig, med henblikk på historien til en av Hamars mest sentrale eiendommer siden 1849.

Restaurantlokalene i første etasje har ifølge Hamar Arbeiderblad stått tomme i lengre tid, etter at Big Horn Steakhouse ga seg i Hamar.

Innlandet Næringsmegling ved Jonas Karlsen var rådgiver i transaksjonen.

Overtakelsen blir gjennomført i løpet av første kvartal 2022.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch