Bulk-selskap kjøper 366 mål med vraket Ikea-tomt i Vestfold

Bulk Industrial Real Estate har skaffet seg en ferdigregulert næringstomt mellom Larvik og Sandefjord for 124 millioner kroner.
TRAFIKKERT: Danebuåsen ligger langs E18 på grensen mellom Larvik og Sandefjord. Her vil Bulk etablere Bulk Park Danebuåsen. | Foto: Bulk Industrial Real Estate
TRAFIKKERT: Danebuåsen ligger langs E18 på grensen mellom Larvik og Sandefjord. Her vil Bulk etablere Bulk Park Danebuåsen. | Foto: Bulk Industrial Real Estate

Ifølge Østlands-Posten har Bulk-selskapet nettopp kjøpt tomt på Danebuåsen på 366 mål, som tidligere var tiltenkt å huse et nytt varehus fra Ikea.

– Vi gleder oss til å sette i gang med utviklingen av Bulk Park Danebuåsen og dermed bidra til positive ringvirkninger for kommunene rundt. Området er allerede svært ettertraktet for flere ulike type aktører og kunder, kanskje spesielt innen netthandel, så vi regner med høy etterspørsel, sier Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate i en pressemelding.

Danebuåsen ligger like ved E18 med kort vei til flere store knutepunkter som Torp lufthavn og Larvik Havn, landets nest største containerhavn. Dette er Bulk-selskapets første etablering i Vestfold og Telemark.

Siden Ikea trakk seg ut og solgte tomta i 2019 har det kommet nye planer for eiendommen om en familiepark, Lillebyparken. Dette er nå noe Bulk vil diskutere nærmere for å vurdere fremover.

– Vi vil snakke med alle som er interessert i utviklingen av området. Lillebyparken har allerede tatt kontakt med oss og vi er i dialog med dem. Samtidig er vår hovedplan å utvikle Bulk Park Danebuåsen, rettet inn mot logistikk- og distribusjonsaktører som ønsker topp-moderne og bærekraftige løsninger, sier Hage til lokalavisa.

Bulk har fra før utviklet industrieiendom i Oslo, Trondheim, Sverige og Danmark.

Bulk Industrial Real Estate er en nordisk eiendomsutvikler som spesialiserer seg på industribygg, store moderne lagre, terminaler og logistikkparker. Forretningsområdet ble etablert i 2006 og selskapet har siden bygget, og har under oppføring, mer enn 500.000 kvadratmeter industribygg for kunder som XXL, Postnord, Nille, Bring, Dachser og DSV.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

LEDER: Nina Hage er leder for Bulk Industrial Real Estate. | Foto: Bulk
LEDER: Nina Hage er leder for Bulk Industrial Real Estate. | Foto: Bulk
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også