EiendomsWatch

Coop varsler salg av Horisont Kjøpesenter: – Har vært et fantastisk utviklingsprosjekt

Coop i Hordaland vil selge kjøpesenteret Horisont i bydelen Åsane nord for Bergen. Inntektene fra salget skal brukes til å utvikle nye handelseiendommer og butikker.

Coop har satt i gang prosessen med å finne nye eiere toø Horisont Kjøpesenter, og har engasjert CBRE som megler. Det melder Coop i en pressemelding.

Horiston er det fjerde største kjøpesenteret i Bergensområde og det 22. største i Norge. I 2021 omsatte de 71 butikkene, spisestedene og servicebedriftene i senteret for 1,5 milliarder kroner.

– For Coop Hordaland Eiendom har Horisont vært et fantastisk utviklingsprosjekt hvor vi har skapt en viktig møteplass for kundene og sikret gode lokaler for vårt Obs-varehus i Åsane, sier investeringsdirektør Magne Søvde i Coop Norge Eiendom i meldingen.

Kjøpesenteret som nå skal selges, består av 40.000 kvadratmeter med handelsareal og 750 parkeringsplasser.

Coop skriver i meldingen at varehuset Obs forstatt vil være leietaker i senteret.

Administrerende direktør i Coop Hordaland, Lise Skarpås, mener salgsobjektet er et av landets flotteste kjøpesentre.

– Ikke bare er det et moderne og urbant senter og et handlested med 72 butikker og restauranter av ulike typer, men også en viktig møteplass. Det har ført til høy aktivitet og gjort Horisont til en foretrukken destinasjon for svært mange i Bergensområdet. Grønne og bærekraftige løsninger, som blant annet energieffektive løsninger i bygget, har vært fokus for utviklingen av senteret fra dag en. Vi er stolte av å ha vært med på denne utviklingen, sier Skarpås i meldingen.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch