EiendomsWatch

Selmer sikret sentral logistikkeiendom for Ford

Selmer Eiendom kjøper Askos logistikkanlegg i Lier av Loe Utvikling for å gi Fords kunder i Stor-Oslo bedre plass.

RøhneSelmer og Selmer Eiendom står bak kjøpet av eiendommen som skal huse Fords service- og logistikksenter i Stor-Oslo

Anlegget i Industrigata 1 er på 12.500 kvadratmeter og skal huse RøhneSelmers fremtidige service- og logistikksenter for Ford i Stor-Oslo, ifølge en pressemelding fra Ford.

Selger er Loe Utvikling, som kjøpte logistikkbygget av Realkapital Investor i 2017.

Kjøperen Selmer Eiendom ble stiftet i 2004, og er et heleid datterselskap av SelmerHolding. Selskapet eier og forvalter cirka 50.000 kvadratmeter næringseiendom, med en omsetning rundt 100 millioner i året.

Med sterkt økende volumer på Ford og en forventning om videre vekst, skal RøhneSelmer samlokalisere tjenester til eksisterende og nye kunder i anlegget.

«Det blir klargjøringsfabrikk, et skade-/lakksenter, bruktbil-outlet, dekkhotell, smart repair og ruteskift. Her vil du også finne salg og service for Shelby og US-biler og ikke minst et Heritage-senter for salg og service/reparasjon av veteranbiler», skriver bilkjempen i en melding.

Administrerende direktør Kjetil Hagestande i RøhneSelmer estimerer at det er behov for cirka 120 ansatte ved anlegget.

– Dette er et helt avgjørende grep for å sikre at Ford-kundene i Stor-Oslo får de sjokkerende gode kundeopplevelsene de definitivt fortjener også i fremtiden med videre sterkt økende volumer på såvel Ford personbiler som nyttekjøretøy, tilføyer Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge via meldingen.

Ifølge Ford setter deres kommende helelektriske produktportefølje nye krav til effektiv håndtering av servicedriften.

– Sentralisering av enkelte operasjoner blir essensielt i kombinasjon med fortsatt lokal tilstedeværelse, noe som vi er svært fornøyd med, sier Berg.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch