EiendomsWatch

Bertel O. Steen tjente 74 millioner kroner innen eiendom

I fjor reduserte Bertel O. Steen Eiendom overskuddet i forhold til 2020, et år som var preget av store salgsgevinster.

REDUSERT EIENDOMSRESULTAT: Øivind Solbakken, sjef for BOS Eiendom, samt Harald Frigstad, konsernsjef i BOS-konsernet, ser redusert resultat i forhold til 2020, da gevinster dro opp. | Foto: Jarle Nyttingnes/Bertel O. Steen og Ole Berg Rusten/NTB

Bertel O. Steens eiendomsvirksomhet oppnådde i 2021 noe lavere driftsinntekter og driftsresultat enn i 2020, fremgår det av en melding fra Bertel O. Steen-konsernet.

For 2021 var driftsinntektene 335 millioner kroner, mot 465 millioner kroner i 2020, mens resultatet før skatt endte på 74 millioner kroner, ned fra 244 millioner kroner i 2020. Hovedårsaken til endringene er gevinster ved eksterne salg av eiendommer i 2020.

Resultatet inkluderte i 2020 en bokført gevinst på 156 millioner i kjølvannet av salget av forhandleranlegg i Lillehammer, Skolmar (Sandefjord), Moss og Tønsberg, samt kontoreiendommen Sandakerveien 64 i Oslo.

Bertel O. Steen Eiendom eier og forvalter en samlet eiendomsmasse på 170.000 kvadratmeter fordelt på nærings- og utviklingseiendom, i tillegg til en rekke sentralt beliggende bilanlegg i Norge. Bileiendommene utgjør om lag halvparten av porteføljen

Nedslagsfeltet for næringseiendom er Oslo-regionen. Selskapet utvikler og forvalter bileiendommer i hele Sør-Norge. Bilanlegg utenfor Oslo-regionen utvikles gjerne i samarbeid med lokale aktører.

Markedsverdien av eiendommene er ved utgangen av 2020 beregnet til cirka 4,4 milliarder kroner.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch