EiendomsWatch

Bertel O. Steen tjente 74 millioner kroner innen eiendom

I fjor reduserte Bertel O. Steen Eiendom overskuddet i forhold til 2020, et år som var preget av store salgsgevinster.

REDUSERT EIENDOMSRESULTAT: Øivind Solbakken, sjef for BOS Eiendom, samt Harald Frigstad, konsernsjef i BOS-konsernet, ser redusert resultat i forhold til 2020, da gevinster dro opp. | Foto: Jarle Nyttingnes/Bertel O. Steen og Ole Berg Rusten/NTB

Bertel O. Steens eiendomsvirksomhet oppnådde i 2021 noe lavere driftsinntekter og driftsresultat enn i 2020, fremgår det av en melding fra Bertel O. Steen-konsernet.

For 2021 var driftsinntektene 335 millioner kroner, mot 465 millioner kroner i 2020, mens resultatet før skatt endte på 74 millioner kroner, ned fra 244 millioner kroner i 2020. Hovedårsaken til endringene er gevinster ved eksterne salg av eiendommer i 2020.

Resultatet inkluderte i 2020 en bokført gevinst på 156 millioner i kjølvannet av salget av forhandleranlegg i Lillehammer, Skolmar (Sandefjord), Moss og Tønsberg, samt kontoreiendommen Sandakerveien 64 i Oslo.

Bertel O. Steen Eiendom eier og forvalter en samlet eiendomsmasse på 170.000 kvadratmeter fordelt på nærings- og utviklingseiendom, i tillegg til en rekke sentralt beliggende bilanlegg i Norge. Bileiendommene utgjør om lag halvparten av porteføljen

Nedslagsfeltet for næringseiendom er Oslo-regionen. Selskapet utvikler og forvalter bileiendommer i hele Sør-Norge. Bilanlegg utenfor Oslo-regionen utvikles gjerne i samarbeid med lokale aktører.

Markedsverdien av eiendommene er ved utgangen av 2020 beregnet til cirka 4,4 milliarder kroner.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch