EiendomsWatch

Reitan kjøper bygård i Trondheim

E. C. Dahls Eiendom går i partnerskap med flere lokale investorer for å kjøpe en bygård i Midtbyen i Trondheim.

KJØPER AV BANKEN: Odd Reitan og familien kjøper sammen med to andre trondheimsinvestorer en bygård fra Selbu Sparebank. | Foto: NTB og Google Street View

Selbu Sparebank har solgt Søndre gate 16 i Trondheim for 54,5 millioner kroner, skriver Adresseavisen.

Kjøper er Reitan-eide E. C. Dahls Eiendom sammen med et knippe andre lokale investorer.

– Vi har eid den i 22 år, men vi har etter hvert funnet at vi skal fokusere på kjernedriften og ikke på eiendomsforvaltning, sier administrerende banksjef Espen Eriksen i Selbu Sparebank til Adresseavisen.

Ifølge banksjefen vil banken bokføre en gevinst på rundt 22 millioner kroner etter salget.

Administrerende direktør Svein Erik Nordbotten i E. C. Dahls Eiendom forteller om store planer for denne delen av Trondheim sentrum.

– Vi har en ambisjon om å øke antallet bygg vi eier i Midtbyen, for å kunne være med å påvirke utviklingen. Og dette er en del av byen der vi skal bruke mye penger de neste årene, sier Nordbotten til Adresseavisen.

DNB Næringsmegling var ansvarlig for salget. Bygården har årlige leieinntekter på rundt 2,5 millioner kroner. Eiendommen har et bruksareal på 1361 kvadratemeter.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch