EiendomsWatch

Lager- og logistikkfeber i Trøndelag: Venter at nasjonale aktører kommer mer på banen

Lite ledige tomter i Trondheim gjør at eiendomsbransjen skuer til nabokommunene når det skal utvikles mer. Dette har gitt fart i tomteprisene. Basert på de siste transaksjonene som er gjennomført i regionen ligger prime yield for logistikk på 4,75 prosent.

PRESS PÅ NABOKOMMUNENE: Tomteprisene på Sveberg og Melhus har gått 20-30 prosent på et år sier Erlend Krogstad (t.v.) og Andreas Dall Frøseth i DNB Næringsmegling til EiendomsWatch | Foto: DNB Næringsmegling

– De siste to årene har vi opplevd et ekstremt trykk på næringstomter regulert for industri, lager og logistikk. Mangelen på tomter i Torgard og Heggstadmoen, som er de mest etablerte områdene i Trondheim, har medført økt etterspørsel på de nye tomteområdene på Sveberg i nord og Melhus i sør, sier rådgiver Erlend Aune Krogstad i DNB Næringsmegling til EiendomsWatch.

Lager- og logistikkmarkedet i Trondheim er i stor grad preget av lokale aktører, med kun noen få nasjonale eiendomsaktører og tilretteleggere i bildet. Trondheims-firmaet Lord Eiendom er blant de store, det samme er Reitan-eide Relog. Koteng Eiendom er også tungt inne i industrieiendommer. Men aktørene som herjer budrundene rundt Gardermoen og ved sør-norske havneanlegg glimrer med sitt fravær.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch