EiendomsWatch

KMC Properties med yielder nær 8-tallet: – Er ikke et nivå som har satt seg i markedet

Eiendomsselskapet KMC Properties kjøper eiendommer med stadig høyere yield, men utviklingen skal så langt ikke være et resultat av høyere rentenivåer.

NÆRMER SEG 8-TALLET: KMC Properties-sjef Liv Malvik har nylig landet to transaksjoner med tilhørende utleieavtaler der den løpende bruttoavkastningen er beregnet til å være 7,85 prosent. | Foto: KMC Properties

Torsdag meldte det børsnoterte eiendomsselskapet KMC Properties at selskapet har kjøpt to industrieiendommer i Danmark. Prisen i transaksjonen, om lag 151,1 millioner danske kroner, gir ifølge selskapet selv en brutto yield 7,85 prosent. Med leieavtaler av typen «triple-net bare house» ligger netto yield trolig svært nær den oppgitte bruttoyielden.

Yielder på 7-tallet er ikke uvanlig for KMC Properties, som blant annet eier en rekke industrieiendommer litt utenfor allfarvei – der tilgangen til råvarer er viktigere enn nærheten til knutepunkter. Men investeringer der yielden ender på 7,85 prosent, er det høyeste som så langt er rapportert fra selskapet.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch