EiendomsWatch

Selger logistikk- og kombinasjonsbygg i Stavanger-området for 2 milliarder

ORO kommer inn som ny storeier av en portefølje bestående av 23 logistikk- og kombinasjonsbygg på rundt 93.000 kvadratmeter.

SOLGT: Disse eiendommene er solgt til et selskap hvor ORO er hovedeier. | Foto: ORO

Tjelta Eiendom har solgt en portefølje av 23 eiendommer til nyetablerte Forus Areal. Det dreier seg om logistikk- og kombinasjonsbygg med brutto utleieareal på cirka 93.000 kvadratmeter med en brutto eiendomsverdi på cirka to milliarder kroner, der ORO har vært tilrettelegger, fremgår det av en pressemelding.

– Vi har bygget opp dette selskapet over 22 år, og det har vært viktig for oss å overlate porteføljen til en erfaren og profesjonell kjøper og partner som har hatt suksess med tilsvarende porteføljer tidligere. Det har vi funnet i Forus Areal og ORO. Vi blir med videre på eiersiden, sier Viggo Tjelta, daglig leder i Tjelta Eiendom.

– Vi har hatt en fokusert strategi hele veien med lokal forankring. Etter hvert som selskapet har vokst har vi spredt investeringene våre til også å omfatte utvalgte tomteområder og boligprosjekter i Stavanger sentrum og Hillevåg. Vi er stolte over det vi har fått til, sier Tjelta.

Tjelta blir med videre i det nye selskapet som aktiv deleier og vil sammen med ORO eie cirka halvparten av Forus Areal. I tillegg er det flere solide norske familieselskaper på eiersiden.

– Tjelta-familien er desidert størst. De andre kan jeg dessverre ikke utgi på nåværende tidspunkt, sier Tjelta til EiendomsWatch.

– Dette er en veldig spennende investering for oss og den andre i Stavanger-regionen. Vi har gjort flere tilsvarende investeringer i området rundt Oslo, og ambisjonen til nyetablerte Forus Areal er å doble størrelsen på porteføljen i løpet av de kommende årene. Det er ekstra gledelig at Tjelta blir med videre for å sikre kontinuitet og betydelig lokal kompetanse, sier Anders Brustad-Nilsen, daglig leder i ORO, i meldingen.

Pangea Property Partners har vært eksklusiv finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Schjødt juridisk rådgiver for Tjelta Eiendom. ORO har benyttet Advokatfirmaet Thommessen som juridisk rådgiver og Pangea Debt Advisory som tilrettelegger av fremmedkapitalen hos tre norske banker.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch