EiendomsWatch

Etablering av dagligvarebutikker: Tilsyn ber kommuner ta konkurransehensyn

Konkurransetilsynet har sendt påpekning til en rekke kommuner, der de oppfordres til å fjerne regelverk som kan hindre konkurransen i dagligvaremarkedet.

PÅPEKNING FRA KONKURRANSETILSYNET: En rekke kommuner oppfordres til å fjerne regelverk som kan hindre konkurransen i dagligvaremarkedet. | Foto: Heiko Junge / NTB

Kommunene Bærum, Kongsberg, Tromsø, Bodø, Sandnes og Sola, samt fylkeskommunene Rogaland og Vestland, har i dag lokale bestemmelser som kan begrense etableringen av dagligvarebutikker, skriver Konkurransetilsynet på sine nettsider.

Blant annet har flere av kommunene forbud mot nyetablering av dagligvarevirksomhet innenfor enkelte byområder og/eller en bestemt avstand mellom dagligvarebutikker.

Tilsynet har tidligere sendt lignende påpekninger til kommunene Stavanger, Skien og Tønsberg.

– Konkurransetilsynet har forståelse for at kommunene og fylkeskommunene må ivareta mange ulike hensyn i arealplanleggingen. Ved å sende disse påpekningene oppfordrer vi imidlertid kommunene til å fremme konkurransen og bidra til at det blir flere valgmuligheter for dagligvarekundene, sier konkurransedirektør Tina Søreide.

Kommunene har frist til 6. september med å svare Konkurransetilsynet. Tilsynet har ikke mulighet til å tvinge kommunene og fylkeskommunene til å endre praksis.

(©NTB)

Les også:

Vil forby dagligvarekjedenes praksis med å hindre konkurrenter i å åpne nye butikker

Konkurrenter utestenger Iceland Mat fra attraktive lokaler: – Vi ønsker en lovendring velkommen, sier toppsjefen

Regjeringen vil forby «eiendomssperre» i dagligvarebransjen

Dagligvareeiendom: Fant nesten 400 negative servitutter som stenger ute konkurrenter – kan bli regelendring

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch