EiendomsWatch

Salget av Amfi Drift løfter resultatet til Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap øker leieinntektene og kutter i enkelte kostnader. På toppen kommer en gevinst på 69 millioner kroner fra salget av Amfi Drift.

SOLID POSISJON: Konserndirektør for finans, Arne B. Sperre, mener selskapets markedsposisjon, lave belåningsgrad og solide likviditetsreserver vil bidra til fortsatt god resultatutvikling. | Foto: Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap fikk et forvaltningsresultat på 741 millioner kroner i andre kvartal. Det er 94 millioner kroner mer enn i tilsvarende kvartal i fjor.

– Med fortsatt stor økonomisk usikkerhet og betydelige økte markedsrenter er vi godt fornøyd med å kunne presentere en vesentlig resultatvekst også i andre kvartal, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre, i en pressemelding.

Salgsgevinst løfter resultatet

Selskapets netto leieinntekter endte på 718 millioner kroner, opp 15 millioner sammenlignet med samme periode i fjor.

En gevinst på salget av Amfi Drift er med på å sikre andre driftsinntekter på 83 millioner kroner, opp 44 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Når selskapet samtidig klarer å kutte i «andre driftskostnader» og administrasjonskostnadene med til sammen 37 millioner kroner, skaper det et forvaltningsresultat som altså er 94 millioner kroner over tilsvarende periode i fjor.

Skriver opp eiendomsverdiene

På toppen av dette bokfører selskapet en positiv verdiendring på eiendommene på 568 millioner kroner. Dette, sammen med 76 millioner kroner fra felleskontrollerte og tilknyttede selskaper, løfter driftsresultatet til 1383 millioner kroner. Driftsresultatet er nær doblet fra tilsvarende periode i fjor, men store deler av dette (525 millioner) skyldes verdiendringer.

Ved utgangen av første halvår eide Olav Thon Eiendomsselskap helt eller delvis 59 kjøpesentre i Norge og Sverige.

Optimist i usikre tider

Konserndirektør for finans, Arne B. Sperre, er optimistisk med tanke på resultatutviklingen fremover, til tross for usikkerhet om den økonomiske utviklingen i og utenfor Norge.

– Konsernets solide markedsposisjon og sterke finansielle stilling med lav belåningsgrad og solide likviditetsreserver forventes å kunne bidra til fortsatt god resultatutvikling i tiden fremover, sier Sperre.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch