EiendomsWatch

Åpner for å slippe nye eiere inn i Oslo Airport City

Styret for et av Nordens største eiendomsutviklingsprosjekter – Oslo Airport City – har igangsatt en prosess for å vurdere de strategiske alternativene for selskapet.

STARTER «STRATEGISK PROSESS»: Styreleder Fredrik Torgersen og resten av styret til Oslo Airport City åpner for salg av hele eller deler av selskapet. | Foto: Oslo Airport City

– Oslo Airport City sitter på svært attraktive tomter, har gjennomført et viktig arbeid med tilrettelegging og er nå på vei over i en større utbyggingsfase. Ved dette veiskillet er det naturlig at styret vurderer ulike strategiske valg for å sikre en fortsatt størst mulig verdiskapning og aksjonæravkastning, sier styreleder Fredrik Torgersen i Oslo Airport City (OAC) i en pressmelding fra selskapet.

Ifølge Torgersen skal selskapet ha mottatt konkrete henvendelser fra strategiske investorer og partnere som er interessert i selskapet.

– Styret ønsker å gjennomføre en grundig prosess for å vurdere alternativer, noe som også inkluderer å fortsette i dagens form, sier Torgersen.

OAC eier 1.150 mål tomt i Gardermoen Næringspark, rett ved Oslo Lufthavn. Tomten har et utviklingspotensial på nesten 1 million utleiebare kvadratmeter (BTA). Selskapet ble etablert i 2016.

Så langt er det signert leieavtaler for tre prosjekter i OAC:

  • I sommer ble Porsche Center Gardermoen overlevert til leietaker.
  • The World Seafood Center, verdens største kjøleterminal for sjømat, er under bygging.
  • OAC Arts, et kunst- og verdilager, er under bygging.

OAC har cirka 160 aksjonærer, hvorav Kistefos Eiendom er den største med cirka 30 prosent eierandel.

Ifølge pressemeldingen er Pangea Property Partners engasjert som strategisk og finansiell rådgiver for OAC, og Advokatfirmaet Thommessen er engasjert som juridisk rådgiver.

Les flere saker om Oslo Airport City:

Bygger bilanlegg i tre på Gardermoen for over 200 millioner

Oslo Airport City vil samle bilforhandlere ved flyplassen

Oslo Airport City bygger sjømatsenter til 800 millioner

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch